ΜΠΑΤΖΙΝΑ ΜΕ ΚΟΛΟΚΥΘΑΚΙΑ

Οι κολοκυθοκεφτέδες είναι ένα από τα αγαπημένα μου μεζεδάκια… Σε μια έμπνευση της στιγμής, αντί να πλάσω κεφτέδες το μείγμα, το τροποποίησα λιγάκι και το έριξα σε ένα ταψάκι σαν μπατζίνα… Υπέροχο γευστικό αποτέλεσμα για όσους αγαπούν το κολοκύθι και ένας υπέροχος μεζές για τη μπύρα σας.

μπατζίνα με κολοκυθάκια_thessmama

Υλικά
4 κολοκυθάκια πράσινα τριμμένα
3 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
1 κόκκινη πιπεριά ψιλοκομμένη
τυρί φέτα τριμμένο
1/2 ματσάκι δυόσμο ψιλοκομμένο
1/2 ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο
3 αυγά
1 κεσεδάκι γιαούρτι
αλάτι, πιπέρι, ρίγανη, πάπρικα
αλεύρι όσο πάρει μέχρι να γίνει ένα μείγμα, όχι πολύ σφιχτό, περίπου 300 γρ. ή 3-4 κούπες
1 κουτ. σόδα ή μπείκιν
1 κούπα τριμμένη φρυγανιά ή καλαμποκάλευρο (για το πασπάλισμα του ταψιού)
ελαιόλαδο

Εκτέλεση
Βάζουμε το τριμμένο κολοκυθάκι σε ένα τρυπητό μαζί με αλάτι και το αφήνουμε να βγάλει τα υγρά του.
Αναμειγνύουμε σε μεγάλο μπολ τα κολοκυθάκια, τα κρεμμυδάκια, την κόκκινη πιπεριά, το δυόσμο, τον άνηθο, τα αυγά χτυπημένα, το τυρί φέτα, το γιαούρτι, κουταλιές ελαιόλαδο και τα καρυκεύματα. Ανακατεύουμε καλά και αρχίζουμε να προσθέτουμε σιγά σιγά το αλεύρι και το μπέικιν (ή τη σόδα) μέχρι να γίνει ένας χυλός ούτε πολύ σφικτός ούτε πολύ αραιής.
Αλείφουμε ένα ταψί με ελαιόλαδο και πασπαλίζουμε από πάνω το καλαμποκάλευρο ή τη φρυγανιά. Ρίχνουμε το χυλό μας και τον απλώνουμε ομοιόμορφα στο ταψί.
Ψήνουμε στους 190 βαθμούς για περίπου 40-45 λεπτά, μέχρι να ροδίσει.
Η μπατζίνα, αν και μπορεί να φουσκώσει κατά το ψήσιμο, μετά θα “πέσει” και θα μείνει μια λεπτή πίτα.

μπατζίνα με κολοκυθάκια          μπατζίνα_thessmama

Καλή επιτυχία!