ΜΠΑΜΠΑΔΕΣ ΣΚΕΤΗ ΓΛΥΚΑ!

Οι πιο νόστιμοι μπαμπάδες … από την Όλγα Πολυδώρου, και Το Όμορφο Κουζινάκι της!

μπαμπάδες

Υλικά
220 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
2 φακελάκια ξερή μαγιά
70 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
2 αυγά + 1 κρόκο αυγού
40 γρ. ζάχαρη
μισό κουταλάκι αλάτι

Υλικά για σιρόπι
Μισό λίτρο νερό
300 γρ. ζάχαρη
1 φλούδα από ένα λεμόνι
6 κουταλιές σούπας κονιάκ

Γαρνίρισμα
500 γρ. κρέμα γάλακτος
100 γρ. άχνη ζάχαρη
κονιάκ
μαρμελάδα φράουλα
κερασάκια για στόλισμα

Εκτέλεση
Βάζουμε τη μαγιά σε ένα μπολ με ¾ φλιτζ. χλιαρό νερό, 1 κουταλιά ζάχαρη και 25 γρ. από το αλεύρι μας. Ανακατεύουμε πολύ καλά και αφήνουμε σκεπασμένη με μεμβράνη για μια ώρα περίπου. Βάζουμε στο μπολ τη μαγιά και τα υπόλοιπα υλικά ένα ένα και τα χτυπάμε στο μίξερ μας για 20 λεπτά. Κλείνουμε πάλι με μεμβράνη και αφήνουμε τη ζύμη μας για 3 ώρες σε ζεστό χώρο να διπλασιαστεί ο όγκος της.

Όταν είναι έτοιμη η ζύμη μας βάζουμε σε ταψάκι για ατομικά κέικ ή σε μεγάλη φόρμα του κέικ, βουτυρωμένη και αλευρωμένη. Αφήνουμε πάλι χωρίς να σκεπάσω την φόρμα για 1 ώρα περίπου. Όταν είναι έτοιμα τα ψήνουμε στους 175 βαθμούς για 10 λεπτά περίπου στις αντιστάσεις μέχρι να πάρουν ωραίο χρυσαφί χρώμα.

Αφήνουμε να κρυώσουν και ετοιμάζουμε το σιρόπι μας. Ετοιμάζουμε το σιρόπι αφήνοντας να βράσουν τα υλικά μας όλα μαζί σε μια κατσαρόλα για 15 λεπτά. στη συνέχεια βάζουμε το κονιάκ μας Βάζουμε τους μπαμπάδες μας έναν έναν με μια τρυπητή κουτάλα για λίγα δευτερόλεπτα μέσα στο σιρόπι μας που είναι ζεστό και από τις δυο πλευρές το πατάμε πατάμε να στραγγίσει ελαφρά και τους τοποθετούμε σε έναν δίσκο και τους βάλουμε μετά στο ψυγείο. Αφήνουμε τους μπαμπάδες όλη την νύχτα στο ψυγείο και την επόμενη μέρα τους γεμίζουμε.

Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος και την άχνη μέχρι να έχουμε μια σφικτή σαντιγί. Ζεσταίνουμε την μαρμελάδα φράουλα σε ένα μπρίκι και προσθέτουμε ένα ποτήρι κονιάκ. Χαράζουμε τους μπαμπάδες στην μέση οριζόντια, με ένα πινέλο βρέχουμε εσωτερικά το κάτω μέρος του μπαμπά με την μαρμελάδα με το κονιάκ, γαρνίρουμε με σαντιγί και τέλος αλείφουμε εξωτερικά το πάνω μέρος του μπαμπά πάλι με μαρμελάδα με το κονιάκ και γαρνίρουμε με σαντιγί και βάζουμε πάνω τους από ένα κερασάκι.

Καλή Επιτυχία!

Leave a comment