ΜΕΤΑΤΡΕΨΤΕ ΤΙΣ ΚΡΕΜΑΣΤΡΕΣ ΣΑΣ!

Οι κρεμάστρες είναι από τα αντικείμενα τα οποία πολλές φορές καταλήγουν να μην χρησιμοποιούνται, γιατί ανανεώνετε συνεχώς τη γκαρνταρόμπα σας. Δώστε τους μια δεύτερη ευκαιρία με τις παρακάτω μετατροπές.

Ξύλινες ή μεταλλικές, οι κρεμάστρες δε λείπουν ποτέ από κανένα σπίτι. Οι περισσότεροι, μάλιστα, έχουμε αρκετές  να ξεκουράζονται στη ντουλάπα μας, περιμένοντας να τις ντύσουμε με νέα ρούχα. Παρακάτω θα βρείτε 7 ιδέες που θα σας εμπνεύσουν να τις βγάλετε από την εφεδρεία και να τις μεταμορφώσετε σε χρηστικά και όμορφα αντικείμενα που θα δώσουν στο χώρο σας μία πινελιά πρωτοτυπίας.

7 Τρόποι για να Μετατρέψετε μια Κρεμάστρα

Ιδέα 1:  Κρεμάστρα-Κοσμηματοθήκη
Θα χρειαστείτε μια μεταλλική κρεμάστρα και περίπου 60 δευτερόλεπτα για να αποκτήσετε μία μοντέρνα εκδοχή της κλασικής κοσμηματοθήκης. Απλά στρίψτε την κεφαλή της κρεμάστρας οριζόντια κατά 90ο μοίρες. Στη συνέχεια, στερεώστε την στον τοίχο (ή κάποια άλλη σταθερή επιφάνεια της επιλογής σας) και χρησιμοποιήστε την κεφαλή της σαν γάντζο από όπου μπορείτε να κρεμάσετε τα βραχιόλια, τα κολιέ και τα υπόλοιπα κοσμήματά σας.

thehomeissue_hangers01

Ιδέα 2:  Κρεμάστρα Τοίχου
Κι όμως μπορείτε να αλλάξετε το look της εισόδου σας δημιουργώντας μία μίνι γκαρνταρόμπα. Πώς; Αντικαθιστώντας τις κλασικές μεταλλικές λαβές με ξύλινες κρεμάστρες.

Αντικαταστήστε τις κλασικές μεταλλικές λαβές με ξύλινες κρεμάστρες για να δημιουργήστε μία πρωτότυπη κρεμάστρα τοίχου.

thehomeissue_hangers02b

Ιδέα 3:  Οργάνωση ντουλάπας
Χρησιμοποιήστε διαφορετικά χρώματα, όχι μόνο για να κάνετε την ντουλάπα σας πιο «ζωντανή», αλλά και για να κατηγοριοποιήσετε τα ρούχα σας. Για παράδειγμα, βάψτε πράσινες τις κρεμάστρες στις οποίες κρεμάτε τα παλτό, τα μπουφάν και τις ζακέτες σας, πορτοκαλί εκείνες στις οποίες κρεμάτε τα παντελόνια σας, κ.ο.κ. Οι κατηγορίες, όπως και τα χρώματα που θα διαλέξετε, είναι στο χέρι σας.

Ιδέα 4:  Μίνι-ραφιέρα τοίχου
Οι μεταλλικές κρεμάστρες μπορούν να  «φιλοξενήσουν» τα βιβλία και τα περιοδικά ή ακόμα και τους παλιούς δίσκους σας με δύο κινήσεις. Χρησιμοποιώντας μία πένσα, λυγίστε τους δύο βραχίονες της κρεμάστρας προς τα κάτω, περίπου στη μέση τους. Μετά, φτιάξτε το κάτω μέρος της κρεμάστρας σε τετράγωνο σχήμα. Τέλος λυγίστε το κάτω μέρος προς τα πάνω (σαν να διπλώνετε ένα ύφασμα προς τον γάντζο της κρεμάστρας).

thehomeissue_hangers03

Ιδέα 5:  Αντιολισθητικές κρεμάστρες
Βάλτε στοπ στην πτώση των ρούχων στο πάτωμα της ντουλάπας, καλύπτοντας την επιφάνεια των μεταλλικών κρεμαστρών σας με σπάγκο ή κλωστή.

Ιδέα 6:  Πίνακας σημειώσεων
Περάστε  κλωστές διαφορετικού μήκους στην κάτω πλευρά μίας ξύλινης κρεμάστρας. Χρησιμοποιώντας μανταλάκια, μπορείτε να στερεώνετε πάνω τους φωτογραφίες, μηνύματα κλπ., δημιουργώντας έναν ξεχωριστό και παιχνιδιάρικο πίνακα σημειώσεων.

thehomeissue_hangers04

Extra Tips

    • Χρησιμοποιήστε διαφορετικά χρώματα κρεμάστρες για να οργανώσετε την ντουλάπα σας και την κάνετε πιο «ζωντανή».

    • Καλύψτε την επιφάνεια των μεταλλικών κρεμαστρών σας με σπάγγο ή κλωστή για να μην γλιστράνε τα ρούχα από πάνω τους.

    • Απαιτούνται μία μεταλλική κρεμάστρα και περίπου 60 δευτερόλεπτα για να αποκτήσετε μία μοντέρνα εκδοχή της κλασικής κοσμηματοθήκης.

Πηγή: spirossoulis.com