ΜΑΡΜΕΛΑΔΑ ΦΡΑΟΥΛΑ

Αγαπημένο φρούτο του καλοκαιριού οι φράουλες. Αλλά επειδή θέλουμε να τις απολαμβάνουμε όλο το χρόνο, ας τις κάνουμε και μαρμελάδα!!!

marmelada_φραουλα

Υλικά
1 κιλό φράουλα
800 γρ ζάχαρη
χυμό από 1 λεμόνι (το βάζουμε στο τέλος του βρασίματος)

Εκτέλεση
Βάζουμε τις φράουλες σε ένα μπολ με νερό να πλυθούν, ώστε να φύγουν σκόνες και χώματα. Τις πλένουμε ολόκληρες, χωρίς να κόψουμε τα κοτσάνια για να μην πάρουν νερό. Τις βάζουμε να στραγγίξουν και καθαρίζουμε τα κοτσανάκια.

Βάζουμε τις φράουλες σε ένα μπολ και τις ζυμώνουμε λίγο, τις “σπάμε” λίγο με τα χέρια μας, αλλά να υπάρχουν κομματάκια φρούτου. Τις πολύ μεγάλες φράουλες τις κόβουμε με το μαχαίρι στα 2.

Βάζουμε σε μια κατσαρόλα τις φράουλες μαζί με τη ζάχαρη και βράζουμε σε μέτρια φωτιά, ανακατεύοντας συνέχεια με ξύλινη κουτάλα μέχρι να πήξει. Όταν αρχίσει το βράσιμο, το μείγμα θα αρχίσει να βγάζει αφρούς. Το ξαφρίζουμε με μια τρυπητή κουτάλα, και συνεχίζουμε το βράσιμο μέχρι να πήξει. Στο τέλος, βάζουμε το χυμό του λεμονιού και το αφήνουμε να πάρει μια βράση.

Πώς θα καταλάβουμε ότι έβρασε η μαρμελάδα

Βγάζουμε με ένα κουταλάκι λίγη μαρμελάδα σε ένα πιατάκι. Το αφήνουμε λίγο να κρυώσει και με την ουρά από το κουταλάκι τραβάμε μια γραμμή. Αν η γραμμή κλείσει τότε δεν έχει πήξει και θέλει κι άλλο βράσιμο. Αν μείνει ανοιχτή, τότε σημαίνει πώς η μαρμελάδα μας είναι έτοιμη.

Βάζουμε καυτή τη μαρμελάδα σε αποστειρωμένα βάζα, τα σφραγίζουμε και τα γυρίζουμε ανάποδα.

Καλή επιτυχία!