ΛΙΚΕΡ ΡΟΔΙ

Είναι η εποχή τώρα που τα ρόδια μας χαρίζουν τους πολύτιμους καρπούς τους … ας τους φυλακίσουμε σε ένα εύγευστο λικέρ να τους χαιρόμαστε όλο το χρόνο!

Μας κερνάει η Ρεβέκκα Αμανατίδου

λικέρ ρόδι

Υλικά (για 2 μπουκάλια των 750ml)
1 κιλό σπόρους ροδιού
750γρ. ζάχαρη
1 καρφάκι γαρύφαλλο ή 1 αστεροειδή γλυκάνισο ή 2 ξυλάκια κανέλας (ή τίποτα εάν δεν σας αρέσει η γεύση τους)
750ml βότκα

Εκτέλεση
Βάζω τους σπόρους του ροδιού, τη ζάχαρη και τον αστεροειδή γλυκάνισο ή το γαρύφαλλο σε μια γυάλα που να κλείνει αεροστεγώς.
Κλείνω καλά τη γυάλα και την αφήνω για 15 ημέρες μέσα στο σπίτι, σε ένα ζεστό σημείο, π.χ. κοντά στο καλοριφέρ, στη σόμπα ή μπροστά σε ένα ηλιόλουστο παράθυρο.
Σε τακτά χρονικά διαστήματα ανακινώ δυνατά τη γυάλα για να διαλύεται η ζάχαρη.
Μόλις περάσουν οι 15 μέρες σουρώνω καλά το μείγμα σε λεπτή σήτα, πιέζοντας όσο γίνεται τους σπόρους με μια ξύλινη κουτάλα.
Ρίχνω στο υγρό τη βότκα. Ανακατεύω καλά και βάζω το ποτό σε μπουκάλι.Το αφήνω για καμιά δεκαριά ημέρες για να αναμειχθούν καλά οι γεύσεις και τα αρώματα του και είμαστε έτοιμοι να το σερβίρουμε!

Καλή επιτυχία!