ΛΙΓΚΟΥΙΝΙ ΜΕ ΡΟΖ ΣΑΛΤΣΑ ΚΑΙ ΒΑΣΙΛΙΚΟ

Ένα μυρωδάτο πιάτο ζυμαρικών, φτιαγμένο με αγνές πρώτες ύλες και φρέσκα μυρωδικά από Το Εργαστήρι της Ειρήνης.

Λιγκουίνι με ρόζ σάλτσα και βασιλικό

Υλικά
1 πακέτο Λιγκουίνι ‘Το εργαστήρι της Ειρήνης
100 γρ. σάλτσα ντομάτα
250 γρ. κρέμα γάλακτος
1/4 κ.γ. μοσχοκάρυδο
1 μέτριο κρεμμύδι τριμμένο
ελαιόλαδο
2 κ.γ. βασιλικό
100γρ. σκληρό τυρί
λίγο σκόρδο
αλάτι
φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση
Βράζουμε τα λιγκουίνι σε αλατισμένο νερό για 7′- 8′ και στραγγίζουμε κρατώντας όμως 1/2 ποτήρι απο το νερό τους

Σε κατσαρόλα σοτάρουμε το κρεμμύδι στο λάδι. Κατόπιν ρίχνουμε τη σάλτσα τομάτα, το βασιλικό και το σκόρδο. Προσθέτουμε και όσο νερό χρειάζεται απο αυτο που κρατήσαμε απο τα ζυμαρικά και αφήνουμε να βράσει η σάλτσα σε μέτρια θερμοκρασία μέχρι να δέσει, προς το τέλος προσθέτουμε τη κρέμα γάλακτος και τα μυρωδικά.
Μόλις η σάλτσα είναι έτοιμη προσθέτουμε το τυρί …

* Η μακαρονάδα αυτή σερβίρεται κατά προτίμηση ζεστή.

Καλή Απόλαυση!!!