ΛΕΥΚΟ ΚΑΙ ΑΟΣΜΟ ΚΟΥΝΟΥΠΙΔΙ
Το να βράσεις κουνουπίδι είναι λίγο “μπελαλίδικο” όσον αφορά τη μυρωδιά που αφήνει στον χώρο, αλλά και το πως να διατηρήσεις το χρώμα του λευκό.
Για να μην μυρίζει το κουνουπίδι, όταν βράζει, ρίξτε στο νερό 1 κουταλάκι του γλυκού ξύδι ή μισό λεμόνι με τη φλούδα ή ένα κοτσανάκι σέλινο ή μια φέτα ψωμί ή ένα κρεμμύδι.
Βάλτε στο νερό, που βράζετε το κουνουπίδι, λίγο λεμόνι, για να παραμείνει άσπρο. Εναλλακτικά, αφήστε το κουνουπίδι μέσα σε αλατισμένο νερό, για μια ώρα πριν το βράσετε.