ΚΥΠΡΙΑΚΑ ΕΛΑΙΟΨΩΜΑ

Για όσους νηστεύουν και όχι μόνο! Κυπριακά ελαιόψωμα πολύ πολύ εύκολα και πολύ πολύ νόστιμα! Και μια πολύ καλή και υγιεινή πρόταση για το κολατσιό των παιδιών!

Μαγειρεύει η Όλγα Πολυδώρου στο Όμορφο Κουζινάκι της

Κυπριακα ελαιοψωμα

Υλικά

5 ποτήρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις

1 φάκελακι μπεικιν

 1 ποτήρι ήλιελαιο

 1/2 ποτήρι χυμός πορτοκαλιού

1/2 κιλό ψιλοκομμένες ελιές

1 μεγάλο κρεμμύδι

 Νερό

Εκτέλεση

Ζυμώνουμε όλα τα υλικά μαζί. Η ζύμη θα γίνει εύκολα με λίγο ζύμωμα με τα χέρια. Την αφήνουμε να ξεκουραστεί και ετοιμάζουμε τη γέμιση. Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και το ανακατεύουμε μαζί με τις ελιές μας, οι οποίες είναι και αυτές ψιλοκομμένες. Παίρνουμε λίγη ζύμη και με το μικρό πλαστράκι ανοίγουμε ένα μικρό φύλλο. Ανοίγει πάρα πολύ εύκολα. Βάζουμε μια κουταλιά από τη γέμιση μας και κλείνουμε πρώτα τις πλάγιες πλευρές προς τα μέσα και μετά τις άλλες. Σαν ένα φακελάκι. Το πιέζουμε λιγάκι να πάρει σχήμα ενός μικρού κυλίνδρου. Τα βάζουμε σε ταψί στο οποίο έχουμε βάλει πάνω λαδόκολλα και τα ψήνουμε στους 180 βαθμούς στον αέρα μέχρι να πάρουν ένα ωραίο χρώμα!

Καλή επιτυχία!