ΚΟΥΝΕΛΙ ΤΗΓΑΝΙΤΟ

Αγαπημένη κρητική συνταγή… μου την έμαθε όταν ήμουν φοιτήτρια μια κρητικιά φίλη, πολύ καλή μαγείρισσα!!
Για το τηγανιτό κουνέλι, προτιμήστε το κρέας σας να είναι μεσαίου μεγέθους νεαρό κουνελάκι, και να είναι σιτεμένο για να είναι πιο νόστιμο! Γι αυτό το λόγο, ζητήστε από τον κρεοπώλη σας σιτέμενο κουνέλι ή αλλιώς, αν είναι φρέσκο, αφήστε το λίγες μέρες στην κατάψυξη. Αφήστε το να ξεπαγώσει φυσιολογικά και βάλτε το για 1-2 ώρες τουλάχιστον σε νερό με ξύδι.

kouneli-tiganito

Υλικά
1 κουνέλι 1-1,5 κιλό περίπου
½  -3/4 κούπας ελαιόλαδο για το τηγάνισμα
1 κρασοπότηρο κρασί λευκό ή ροζέ
Αλάτι
Ρίγανη (ή θυμάρι ή δεντρολίβανο)
Αλεύρι για το τηγάνισμα

Εκτέλεση
Πλένουμε πολύ καλά το κουνέλι και το κόβουμε σε μέτριες μερίδες. Σε μια λεκάνη μαρινάρουμε το κουνέλι με το κρασί, τη ρίγανη και το αλάτι για μια ώρα περίπου. Το βάζουμε να στραγγίξει και το αλευρώνουμε.
Βάζουμε σε τηγάνι το ελαιόλαδο να κάψει και τηγανίζουμε τα κομμάτια του κουνελιού. Σερβίρουμε ζεστό.

Την ίδια συνταγή ακριβώς μπορείτε να την εκτελέσετε και με στήθος κοτόπουλο, αν δεν είστε λάτρεις του κουνελιού. Όμως πιστέψτε με, τέτοιο κουνελάκι δεν έχετε ξαναδοκιμάσει!

Καλή όρεξη!