ΚΟΥΝΕΛΑΚΙ ΣΤΗ ΓΑΣΤΡΑ

Κουνελάκι πικάντικο στη γάστρα … Μια νόστιμη πρόταση για το κυριακάτικο τραπέζι από την Όλγα Πολυδώρου και το Όμορφο Κουζινάκι της.

kouneli-sti-gastra

Υλικά: 

  • 2 κιλά κουνέλι

  • 1,5 κιλό κρεμμυδάκια ξερά κομμένα σε μεγάλα κομμάτια

  • 5 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες

  • 1 κρασοπότηρο κρασί κόκκινο ημίγλυκο

  • 2 κουταλιές σούπας ξύδι

  • 2 κουταλιές σούπας πελτέ ντομάτας

  • 1 ποτήρι νερού ελαιόλαδο

  • 1 κύβο λαχανικών

  • 1 ξύλο κανέλα

  • 2 φύλλα δάφνης

  • Αλάτι-πιπέρι

 

Εκτέλεση:

Ξεπλένουμε με λίγο νερό το κουνέλι μας και το σκουπίζουμε καλά με χαρτί κουζίνας. Μέσα στη γάστρα ρίχνουμε τα ψιλοκομμένα κρεμμύδια και τα σκόρδα. Από πάνω βάζουμε το κουνέλι. Έπειτα ρίχνουμε από πάνω το κρασί, το λάδι, τη κανέλα, τα φύλλα δάφνης και τον πελτέ, τον οποίο τον έχουμε διαλύσει μέσα στο ξύδι.

Τέλος, ρίχνουμε το αλάτι και το πιπέρι, στην ποσότητα που μας αρέσει. Προσοχή! Καθόλου νερό. Κλείνουμε την γάστρα μας και ψήνουμε το φαγητό στους 200 βαθμούς για 3 ώρες στις αντιστάσεις. Σερβίρετε με ρύζι.
Καλή Επιτυχία!!!