ΚΟΚΚΙΝΑ ΣΤΑΦΥΛΙΑ ΚΑΙ ΚΡΑΣΙ ΕΜΠΟΔΙΖΟΥΝ ΤΗΝ ΚΑΤΑΘΛΙΨΗ

Η ρεσβερατρόλη, που περιέχεται στη φλούδα των κόκκινων σταφυλιών, μπορεί να εμποδίσει τη φλεγμονή και την κατάθλιψη, σύμφωνα με έρευνα σε πειραματόζωα.

red grapes-wine

Νέα έρευνα ανακάλυψε ότι τα κόκκινα σταφύλια και το κρασί μπορούν να βοηθήσουν στη βελτίωση της κατάθλιψης.

Έρευνα του University of South Carolina School of Medicine, ανακάλυψε ότι η ρεσβερατρόλη –αντιφλεγμονώδης παράγοντας που περιέχεται στη φλούδα των κόκκινων σταφυλιών- μπορεί να εμποδίσει τη φλεγμονή, καθώς και συμπεριφορές που συνδέονται με την κατάθλιψη σε τρωκτικά που εκτίθενται σε κοινωνικό στρες.

Η Susan K. Wood δήλωσε ότι η μελέτη είναι πολύ σχετική με τη σημερινή κοινωνία, επειδή ερευνά πιθανές αγωγές για ανθρώπους με αυξημένη ευαισθησία στην κατάθλιψη και σχετικές διαταραχές που προκύπτουν από το στρες.

Η Wood ελπίζει ότι τα ευρήματα θα ενθαρρύνουν επιστήμονες που πραγματοποιούν κλινικές δοκιμές να δοκιμάσουν την αποτελεσματικότητα των φυσικών αντιφλεγμονωδών παραγόντων στην κατάθλιψη.

Η ρεσβερατρόλη φαίνεται πως πολεμά τη φλεγμονή στον οργανισμό, δήλωσε η ερευνήτρια Julie Finnell, προσθέτοντας ότι ανακάλυψε ότι η χορήγηση ρεσβερατρόλης μπλοκάρει τη φλεγμονή που φυσιολογικά φαίνεται σε ζώα που αντιμετωπίζουν στρες και τη φέρνει σε φυσιολογικά επίπεδα.

Πηγή: iatronet.gr

Leave a comment