ΚΙΧΙ ΤΗΣ ΓΙΑΓΙΑΣ ΜΟΥ!

Παραδοσιακή συνταγή της γιαγιά μου από τον Έβρο! Κάθε φορά που τα έκανε, μοσχοβολούσε το σπίτι!!
Την μοιράζεται μαζί μας η Όλγα Πολυδώρου από το Όμορφο Κουζινάκι της 

κιχι

Υλικά ζύμης

1 κιλό αλεύρι Αλλατίνη κίτρινο
2 φλιτζάνια τσαγιού χλιαρό νερό
2 κουταλάκια γλυκού κοφτό αλάτι
1 κουταλιά σούπας ξύδι
4 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο
1 φακελάκι ξερή μαγιά.

Υλικά γέμισης

1 κιλό φέτα
2 αυγά

Εκτέλεση

Σε μια λεκάνη βάζουμε όλα τα υλικά για τη ζύμη και τα ζυμώνουμε πολύ καλά, μέχρι να έχουμε μια ωραία μαλακή ζύμη. Την αφήνουμε να ξεκουραστεί και να φουσκώσει μια ώρα.
Ετοιμάζουμε τη γέμιση. Τρίβουμε το τυρί μας και το ανακατεύουμε καλά με τα 2 αυγά.
Παίρνουμε λίγη λίγη ζύμη με τα δάχτυλά μας και με τον πλάστη μας το μικρό ανοίγουμε τη ζύμη μας σε λεπτό φύλλο, όσο ένα πιατάκι του καφέ περίπου. Βάζουμε στη μέση μια κουταλιά μικρή γέμιση. Τυλίγουμε σε ρολό το φύλλο και μετά το κάνουμε σαν σαλιγκάρι. Τα αφήνουμε λίγο να φουσκώσουν στην άκρη.
Πριν τα βάλουμε να ψηθούν, τα αλείφουμε με ένα πινέλο με ηλιέλαιο και μετά με ένα αυγό. Τα ψήνουμε στους 180 βαθμούς στον αέρα, μέχρι να πάρουν ένα ωραίο χρυσάφι χρώμα!

Καλή επιτυχία!