ΚΕΪΚ ΜΕ ΖΑΧΑΡΟΥΧΟ ΓΑΛΑ

Πανεύκολο, νόστιμο και πολύ μαλακό κέικ για να συνοδεύσετε τον καφέ σας. Πραγματικά φτιάχνετε μέσα σε 5′ χωρίς μίξερ και είναι ιδανική λύση για τους επισκέπτες της τελευταίας στιγμής! Επειδή το κέικ είναι πολύ μαλακό, μπορούμε να το κόψουμε στη μέση, να αλείψουμε κόκκινη μαρμελάδα την κάτω πλευρά και να το ξαναενώσουμε, ώστε να το σερβίρουμε και γεμιστό.

κέικ με ζαχαρούχο γάλα

Υλικά
1 κουτί ζαχαρούχο γάλα
120 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις κοσκινισμένο
½ φακελάκι μπέικιν πάουντερ
4 αυγά μεσαία
2 βανιλίνες

Εκτέλεση
Σε μπολ ρίχνουμε το ζαχαρούχο και προσθέτουμε ένα ένα τα αυγά σιγά σιγά ανακατεύοντας με το σύρμα να διαλυθούν. Στη συνέχεια προσθέτουμε και το κοσκινισμένο αλεύρι μαζί με το μπέικιν και τις βανίλιες.

Αδειάζουμε το μείγμα σε μακρόστενη φόρμα ή μικρό ταψί διαμέτρου έως 22 εκ., το οποίο έχουμε βουτυρώσει και αλευρώσει καλά. Ψήνουμε στους 170 βαθμούς σε προθερμασμένο φούρνο για 35-40 λεπτά.

Καλή επιτυχία!

extra tip
Επειδή το συγκεκριμένο κέικ είναι πολύ μαλακό, θα μπορούσατε, να το χρησιμοποιήσετε και σαν βάση για τούρτες!