ΚΕΙΚ ΓΕΜΙΣΤΟ ΜΕ ΚΡΕΜΑ

Επιστροφή στα θρανία σε λίγο για τους μικρούς μαθητές! Και γι’ αυτό η Όλγα Πολυδώρου από “Το Όμορφο Κουζινάκι” της μάς προτείνει ένα πολύ ωραίο κέικ γεμιστό με κρέμα, που μπορεί άνετα να καταναλωθεί στο σχολείο ή στην εκδρομή!!!

Κεικ γεμιστο με κρεμα


Υλικά για το κέικ 

2 αυγά
200 ml γάλα 

100ml ελαιόλαδο
100 γρ. ζάχαρη 
200 γρ. αλεύρι
1 φακελάκι μπεικιν πάουντερ

Υλικά για την κρέμα 
1 λίτρο γάλα
1 ποτήρι νερού ζάχαρη
7 κουτ. σούπας σιμιγδάλι ψιλό
200 γρ. ινδοκάρυδο τριμμένο 


Εκτέλεση 
Σε μία κατσαρόλα ζεσταίνουμε το γάλα, ρίχνουμε το σιμιγδάλι και τη ζάχαρη. Στο τέλος ρίχνουμε το ινδοκάρυδο, ανακατεύουμε συνέχεια το μείγμα μας μέχρι να πήξει. Μόλις δέσει η κρέμα, τη βάζουμε σε ένα μπολ και τη σκεπάζουμε με μεμβράνη μέχρι να κρυώσει.
Στη συνέχεια χτυπάμε όλα τα υλικά του κέικ στο μίξερ για 5 λεπτά. Βάζουμε το μισό από το μείγμα μας σε ταψί 25 εκατ. αφού το έχουμε πρώτα βουτυρώσει.
Το ψήνουμε στους 170 βαθμούς στον αέρα για 10 λεπτά.
Μετά τα 10 λεπτά βγάζουμε το ταψί μας από το φούρνο, ρίχνουμε από πάνω την κρέμα και έπειτα από πάνω της σιγά σιγά το υπόλοιπο από το μείγμα κέικ μας.
Βάζουμε το ταψί μας πάλι στο φούρνο και συνεχίζουμε το ψήσιμο στους 170 βαθμούς για 20 λεπτά.
Βγάζουμε το κέικ μας από το φούρνο, αφήνουμε να κρυώσει και το κόβουμε κομμάτια.
Το κεικ είναι καλύτερο την επόμενη ημέρα!!!!

Καλή Επιτυχία!