ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΑΡΑΜΥΘΟΥΠΟΛΗΣ

Το καλοκαίρι στην πόλη είναι αλλιώτικο μέσα στην Παραμυθούπολη!

Το φετινό θερινό πρόγραμμα δημιουργικής απασχόλησης της Παραμυθούπολης ‘εν δράσει’ ξεκινάει τη Δευτέρα 15 Ιουνίου*, εκτείνεται σε 6 αυτοτελείς εβδομάδες ως την Παρασκευή 24 Ιουλίου και υλοποιείται στις εγκαταστάσεις του βιβλιοπωλείου. Το κάθε παιδί μπορεί να συμμετέχει σε όποια/όποιες εβδομάδες επιλέξει και η τιμή συμμετοχής ανά εβδομάδα είναι 65 ευρώ (60 ευρώ για αδερφάκια ή για επιλογή άνω της μίας εβδομάδας).

summer2015_afisaki_paramithoupoli

Το πρόγραμμα απευθύνεται σε παιδιά από 5 ως 11 ετών, τα οποία περνούν τα πρωινά τους (Δευτέρα με Παρασκευή από τις 8π.μ. ως τις 4μ.μ.) σε ένα δομημένο πρόγραμμα δημιουργικών δραστηριοτήτων με διαφορετική θεματική ανά εβδομάδα. Ο αριθμός των συμμετεχόντων δεν ξεπερνά τα 17 παιδιά, ενώ το περιεχόμενο των δραστηριοτήτων προσαρμόζεται ανάλογα με τον ηλικιακό μέσο όρο (χωρίς αυτό να αποκλείει και την εξατομικευμένη παρέμβαση, όπου αυτή κριθεί απαραίτητη).

Το ιδιαίτερο στοιχείο του φετινού προγράμματος είναι: κάθε εβδομάδα μια διαφορετική ‘αποστολή’! Τα παιδιά, δηλαδή, κάθε Δευτέρα ξεκινούν την εβδομάδα τους ψηλαφώντας το θέμα με το οποίο θα ασχοληθούν και γνωρίζοντας τους εκπαιδευτές με τους οποίους θα συνεργαστούν. Σταδιακά και με τη συμμετοχή όλων χτίζεται το πρότζεκτ που θα ολοκληρώσουν ως την Παρασκευή μέσα από παιχνίδια, κατασκευές, πειραματισμούς και αυτοσχεδιασμούς.

 Μπορείτε να δείτε αναλυτικά παρακάτω όλες τις αποστολές του προγράμματος.

1η αποστολή

15/6 – 19/6

Βάζουμε χρώμα στο καλοκαίρι! [κηπουρική, ζωγραφική, κατασκευές]

Φυτεύουμε λουλούδια, μαθαίνουμε να φροντίζουμε τη φύση, παίζουμε με τα χρώματα και την τέχνη και φτιάχνουμε ένα πολύχρωμο πάρκο στην αυλή!

2η αποστολή

22/6 – 26/6

Ταξιδεύοντας με τη μηχανή του χρόνου! [ρομποτική, κατασκευές]

Μηχανές, καταπέλτες και ρολόγια της αρχαιότητας δίνουν τη σκυτάλη στον Έντισον, τον Μπελ και τον Γουτεμβέργιο… και φτάνουμε ως την τεχνολογία του σήμερα και τα ρομπότ του αύριο!

3η αποστολή

29/6 – 3/7

Σσσς… η παράσταση αρχίζει! [θεατρικό παιχνίδι, ζωγραφική]

Γινόμαστε σκηνοθέτες, ηθοποιοί, συγγραφείς, σκηνογράφοι, ενδυματολόγοι, φωτιστές, ηχολήπτες και τόσοι άλλοι… μαζί θα ετοιμάσουμε βήμα βήμα τη δική μας παράσταση!

4η αποστολή

6/7 – 10/7

Βουτιές στο εργαστήριο! [θετικές επιστήμες, πειράματα]

Βάζουμε όλοι μάσκες εργαστηρίου και ερευνούμε τα μυστικά του βυθού των θετικών επιστημών! Με μολύβι και χαρτί, με μικροσκόπιο, φιάλες και διατάξεις, παρατηρούμε, καταγράφουμε και πειραματιζόμαστε παίζοντας!

5η αποστολή

13/7 – 17/7

Εξερευνώντας τον ουρανό! [φυσική & αεροναυπηγική, γη & διάστημα, κατασκευές & προσομοιώσεις]

Άλλοι ανοίγουνε πανιά, εμείς θα ανοίξουμε φτερά και θα ταξιδέψουμε στον ουρανό με κάθε μέσο! Θα σχεδιάσουμε φτερά και έλικες, θα κατασκευάσουμε φανταστικές ιπτάμενες μηχανές και θα παίξουμε παιχνίδια προσομοίωσης πτήσεων!

6η αποστολή

20/7 – 24/7

Με λίγη φαντασία φτιάχνουμε μια ιστορία!

[δημιουργική γραφή, παιχνίδια]

Τη χτίζουμε, την γκρεμίζουμε, τη στολίζουμε, τη γεμίζουμε… δηλαδή της αλλάζουμε τα φώτα! Η ιστορία της πρώτης μέρας γίνεται αφορμή για τρέλες… αφήγηση, κόμικς, έργο τέχνης, ραδιοφωνική εκπομπή, animation, επιτραπέζιο παιχνίδι…

Το ημερήσιο πρόγραμμα έχει ως εξής:

8.00 – 9.30

Ώρα άφιξης

(ελεύθερη απασχόληση με επιτραπέζια ή άλλα παιχνίδια)

9.30 – 14.00

Ώρα για δράση

(οργανωμένες δραστηριότητες –

διάλειμμα για δεκατιανό και ελεύθερο παιχνίδι)

14.00 – 14.30

Ώρα για φαγητό

(δυνατότητα αναχώρησης)

14.30 – 16.00

Ώρα για χαλάρωση

(ελεύθερη ώρα με βιβλία, video και επιτραπέζια παιχνίδια)

16.00

Ώρα αποχώρησης

Παρατηρήσεις:

Για το διάλειμμα τα παιδιά μπορούν να έχουν το κολατσιό τους (π.χ. κουλούρι, κρύο σάντουιτς, φρούτο, γιαούρτι…). Επίσης, το κάθε παιδί έχει το παγούρι του ή ένα μπουκαλάκι με νερό, στο οποίο αναγράφεται το όνομά του, καθώς και μια αλλαξιά ρούχων στο σακίδιό τους. Ο χώρος κλιματίζεται, διαθέτει ψυγείο και φούρνο μικροκυμάτων και απολυμαίνεται κάθε μέρα μετά την αποχώρηση των παιδιών.

* Τη Δευτέρα 15/6 (τελευταία ημέρα σχολείων) το πρόγραμμα θα πραγματοποιηθεί κανονικά με προαιρετική συμμετοχή.

Για περισσότερες πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής επικοινωνήστε μαζί μας

Παραμυθούπολη ‘εν δράσει’

Καβάφη 12, Ευκαρπία

2310 690314 & 6945 122850

paramythupoli@gmail.com