ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΒΙΒΛΙΑ ΣΤΟ ΟΞΥΓΟΝΟ

Δυο παιδικές εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν στο ΟΞΥΓΟΝΟ το Σάββατο 28/2, με αφορμή το “ΚΟΚΚΙΝΟ ΒΙΒΛΙΟ” της Μπάρμπαρα Λέμαν, στις 10.30 το πρωί, και στη συνέχεια θα ακολουθήσει εκδήλωση με αφορμή το βιβλίο ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΜΕ ΠΕΙΡΑΤΕΣ του Γκιντίλ, στις 12.30 το μεσημέρι.

ΤΟ ΚΟΚΚΙΝΟ ΒΙΒΛΙΟ

Σάββατο 28 Φεβρουαρίου 2015, στις 10.30 π.μ.

Εκδήλωση με αφορμή ΤΟ ΚΟΚΚΙΝΟ ΒΙΒΛΙΟ της Μπάρμπαρα Λέμαν, με τη μουσικοπαιδαγωγό Ευμορφία Μπαλιόγλου.

Ένα βιβλίο χωρίς λόγια. Μπορούμε να διαβάσουμε ένα βιβλίο χωρίς λόγια; Μπορούν οι ήρωές του να ταξιδέψουν έξω από τις σελίδες του παραμένοντας όμως πάντα μέσα στο βιβλίο; Με αφορμή το βιβλίο και χρησιμοποιώντας τη δημιουργικότητα και τη φαντασία μας συναισθανόμαστε τις διαφορετικές πραγματικότητες που υπάρχουν μέσα από γραπτές και μουσικές δραστηριότητες.

Η εκδήλωση απευθύνεται σε παιδιά ηλικίας 4-6 ετών. Απαραίτητη η δήλωση συμμετοχής (έναρξη δηλώσεων: 16 Φεβρουαρίου). Είσοδος ελεύθερη.

Λίγα λόγια το βιβλίο

Ένα βιβλίο χωρίς λόγια, που οξύνει την παρατηρητικότητα και τη φαντασία, βοηθά τα παιδιά να συναισθανθούν ότι υπάρχουν διαφορετικές πραγματικότητες, προσφέρεται για πολλαπλές ερμηνείες και αναγνώσεις. Παράλληλα γίνεται αφορμή για ποικίλες ευχάριστες δραστηριότητες που θα ασκήσουν το παιδί προς την κατεύθυνση της δημιουργικής σκέψης και γραφής.

ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΜΕ ΠΕΙΡΑΤΕΣ

Σάββατο 28 Φεβρουαρίου 2015, στις 12.30 το μεσημέρι

Εκδήλωση με αφορμή το βιβλίο ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΜΕ ΠΕΙΡΑΤΕΣ του Γκιντίλ, με τον εμψυχωτή, και ενίοτε και πειρατή, Τιμολέοντα Τιραμόλα.

Πού είναι κρυμμένος ο χάρτης του φοβερού πειρατή «Κιμά του Κόκκινου» και πως τον ανακάλυψε ο βαρόνος «Μπαγκατέλας»; Πώς πείστηκε να κάνει μπάνιο ο Μαυρογένης και τι έβαλε στη θέση της ξακουστής γενειάδας του όταν αυτή κάηκε από τη «μασιά» που κάνει μπούκλες; Τι έπαθε ο Τζακ Πράσοου όταν συνάντησε τη Σερενάτα της Σάντα Ψύχρα και τι απέγινε η φημισμένη του ευγένεια που τον έχρισε «άρχοντα των ωκεανών»; Πώς μεταμορφώθηκε ο μικρός μυγιάγγιχτος Ιβέ σε «Χαλύβδινο Καπετάνιο» και τι απέγινε η καρδιά του;

Τις απαντήσεις, μικροί μου πειρατές και πειρατίνες, θα τις μάθετε μόνο αν περάσετε τις αληθινές δοκιμασίες και τους γρίφους του Τιμολέοντα Τιραμόλα!

Η εκδήλωση απευθύνεται σε παιδιά ηλικίας 5-8 ετών. Απαραίτητη η δήλωση συμμετοχής (έναρξη δηλώσεων: 16 Φεβρουαρίου). Είσοδος ελεύθερη.

Λίγα λόγια το βιβλίο

Νομίζετε ότι όλοι οι πειρατές είναι τρομακτικοί και αιμοσταγείς; Τους φαντάζεστε βίαιους; Τερατώδεις; Ποταπούς; Τότε αυτό το βιβλίο γράφτηκε για να σας… ανοίξει τα μάτια. Γιατί αν ο Φύρδης Μύδης σπέρνει τον τρόμο, δε συμβαίνει το ίδιο με όλους τους κουρσάρους. Μερικοί δείχνουν πολύ λεπτεπίλεπτοι, όπως ο Τζακ Πράσοου, ο πιο ευγενικός απ’ όλους τους πειρατές, που δε δίνει καμιά μάχη χωρίς προηγουμένως να ζητήσει συγγνώμη. Ο Μαυρογένης πάλι, ύστερα από ένα σφάλμα του κουρέα του, δε διστάζει να αντικαταστήσει τη γενειάδα του με ένα τεράστιο μαλλί της γριάς! Και σε ό,τι αφορά τον Ιβέ, τον Χαλύβδινο Καπετάνιο, πριν γίνει τρομακτικός πειρατής ήταν ένα μυγιάγγιχτο αγοράκι που φοβόταν ακόμα και μια μύγα! Τέλος, ο ασυνήθιστος θησαυρός του Κιμά του Κόκκινου θα ξαφνιάσει πολύ κόσμο! Ανακαλύψτε κι εσείς τους απίστευτους πειρατές με τα διαφορετικά πρόσωπα!

ΟΞΥΓΟΝΟ
Ολύμπου 81, 54631, Θεσ/νίκη, 2310260085, info@oxygono-metaixmio.gr