ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ ΙΟΥΝΙΟΥ ΣΤΟ ΟΞΥΓΟΝΟ

Τον Ιούνιο στο ΟΞΥΓΟΝΟ φιλοξενούνται μια σειρά από εκδηλώσεις για παιδιά…

Σάββατο 13 Ιουνίου 2015, στις 12.30 το μεσημέρι

Εκδήλωση με αφορμή το βιβλίο Η ΣΟΥΠΑ ΤΗΣ ΣΟΦΙΑΣ του Φαίδωνα Κυριακού, με τον ηθοποιό-εμψυχωτή Κωστή Ραμπαβίλα

Η ΣΟΥΠΑ ΤΗΣ ΣΟΦΙΑΣ

Πελάτες μπαίνουνε στο μαγειρείο
μ’ ένα χαμόγελο ζεστό ή μ’ ένα κρύο.
Κι άλλοι έχουν ψείρες και γυαλιά,
άλλοι στη μύτη μια ελιά.
Κι αν μεταξύ τους προσβληθούν,
ο ένας τον άλλο αντιπαθούν.
Όμως ο μάγος και ο γίγαντας γελάνε,
γιατί γνωρίζουν πως αν φάνε
από τη σούπα της σοφίας
θα δουν καθένας πως του άλλου είναι σωσίας.

Το πατάρι του ΟΞΥΓΟΝΟΥ μεταμορφώνεται σε χημείο για μαγικά φίλτρα και οι μικροί μας φίλοι μετατρέπονται σε μικρούς μάγους. Ελάτε να βοηθήσουμε τον Μέγα Μάγο-Μάγειρα του Βορρά και τον Γίγαντα βοηθό του να φτιάξουν επιτέλους το μαγικό φίλτρο που ενώνει όλον τον κόσμο με τα δεσμά της αγάπης και της κατανόησης.

Η εκδήλωση απευθύνεται σε παιδιά ηλικίας από 7 ετών. Απαραίτητη η δήλωση συμμετοχής (έναρξη δηλώσεων: 2 Ιουνίου 2015). Είσοδος ελεύθερη.

ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ
Τι συμβαίνει όταν συνεργάζονται, χωρίς να συμπαθιούνται και πολύ, ο καλύτερος μάγος-μάγειρας σ’ ένα βασίλειο του Βορρά και ο καλύτερος γίγαντας βοηθός που θα μπορούσε να έχει ένας μάγος-μάγειρας; Τι είναι αυτό που λείπει από τη σχέση τους για να παραγάγουν το πιο αξιοπερίεργο και χρήσιμο μαγικό φίλτρο στον κόσμο; Κι αφού το φτιάξουν τελικά, τι ακολουθεί; Ένας μάγος μάγειρας μ’ έναν βοηθό γίγαντα συνέχεια τσακώνονται. Αλλά τελικά φιλιώνουν, όταν τρώνε μια σούπα μαγική και γίνονται ολόιδιοι!


Σάββατο 13 Ιουνίου 2015, στις 10.30 π.μ.

Μουσικοκινητικό εργαστήρι για μικρά παιδιά με αφορμή τα βιβλία ΤΟ ΜΙΚΡΟ ΛΙΟΝΤΑΡΙ ΠΟΥ ΕΧΑΣΕ ΤΟΝ ΒΡΥΧΗΘΜΟ ΤΟΥ και Η ΜΙΚΡΗ ΑΛΕΠΟΥ ΠΟΥ ΕΧΑΣΕ ΤΗΝ ΟΥΡΑ ΤΗΣ από τη σειρά ΤΑ ΜΙΚΡΑ ΖΩΑΚΙΑ της Τζέντα Ρόμπαρντ, με τη δασκάλα μουσικοκινητικής αγωγής και σύγχρονου χορού σε παιδιά Στέλλα Μαστοροστέριου

Σ’ αυτό το εργαστήριο, θα γίνουμε μια μεγάλη ομάδα, θα χορέψουμε, θα τραγουδήσουμε και θα βοηθήσουμε το μικρό λιοντάρι και τη μικρή αλεπού να βρούνε αυτό που ψάχνουνε! Μέσα από τον χορό και το παιχνίδι με την κίνηση και τη μουσική, τα παιδιά καλλιεργούν τη φαντασία και τη δημιουργικότητά τους, ανακαλύπτουν τον δικό τους προσωπικό τρόπο κίνησης και μαθαίνουν να αναγνωρίζουν και να σέβονται τη διαφορετικότητα του καθενός.

Στόχος του εργαστηρίου είναι τα παιδιά:

  • να ανακαλύψουν τρόπους να εκφράζουν τα συναισθήματά τους μέσα από την κίνηση,

  • να αναπτύξουν την αίσθηση του χώρου, του χρόνου και του ρυθμού,

  • να καλλιεργήσουν τη δημιουργικότητα και τη φαντασία τους,

  • να μάθουν να συνεργάζονται και να λειτουργούν ως μέλη μιας ομάδας.

Η εκδήλωση απευθύνεται σε παιδιά ηλικίας 3-5,5 ετών. Απαραίτητη η δήλωση συμμετοχής. Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας (μέγιστος αριθμός συμμετεχόντων: 12 παιδιά).

Αντί εισιτηρίου, κατά την είσοδο στην εκδήλωση απαιτείται η αγορά ενός βιβλίου της σειράς στην οποία βασίζεται το εκπαιδευτικό πρόγραμμα.

ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΑ ΒΙΒΛΙΑ

ΤΟ ΜΙΚΡΟ ΛΙΟΝΤΑΡΙ ΠΟΥ ΕΧΑΣΕ ΤΟΝ ΒΡΥΧΗΘΜΟ ΤΟΥ

ΤΟ ΜΙΚΡΟ ΛΙΟΝΤΑΡΙ

Μια πολύ ιδιόμορφη μέρα ξημερώνει για το μικρό λιοντάρι, που χάνει τον βρυχηθμό του!
Ένα βιβλίο με υπέροχη εικονογράφηση, αστεία στιχάκια και παράθυρα που κρύβουν εκπλήξεις. Ακολούθησε το λιοντάρι στις περιπέτειές του, και βοήθησέ το να ξαναβρεί τον χαμένο του βρυχηθμό.

Η ΜΙΚΡΗ ΑΛΕΠΟΥ ΠΟΥ ΕΧΑΣΕ ΤΗΝ ΟΥΡΑ ΤΗΣ

Η ΜΙΚΡΗ ΑΛΕΠΟΥ

Μια πολύ ασυνήθιστη μέρα ξημερώνει για τη μικρή αλεπού, που χάνει την ουρά της!
Ένα βιβλίο με υπέροχη εικονογράφηση, αστεία στιχάκια και παράθυρα που κρύβουν εκπλήξεις. Ακολούθησε την αλεπού στις περιπέτειές της, και βοήθησέ τη να ξαναβρεί τη χαμένη της ουρά.

Σάββατο 20 Ιουνίου 2015, στις 12.30 το μεσημέρι

Εκδήλωση με αφορμή το βιβλίο ΔΙΑΚΟΠΕΣ ΣΤΗ ΒΕΡΑΝΤΑ της Ιωάννας Μπαμπέτα, με την ηθοποιό Σοφία Βούλγαρη

 ΔΙΑΚΟΠΕΣ ΣΤΗ ΒΕΡΑΝΤΑ

Τι κι αν έχετε ξεμείνει στην πόλη το καλοκαίρι; Τι κι αν όλοι oι φίλοι σας λείπουν διακοπές και νιώθετε μόνοι; Τι κι αν οι διακοπές σας περιορίζονται στα λίγα τετραγωνικά μιας βεράντας; Όσο βαρετό και αν ακούγεται αυτό, όλα ξαφνικά μπορεί να ανατραπούν! Ελάτε να παρακολουθήσουμε την ιστορία του μικρού Δημήτρη που δε θα πάει φέτος διακοπές, αλλά δεν το βάζει κάτω καθώς κάνει μια καινούρια φίλη που και αυτή επίσης δε θα πάει διακοπές. Ελάτε να δούμε πώς με την κατάλληλη παρέα ακόμα και οι διακοπές στην πόλη μπορεί να γίνουν τον καλύτερο πράγμα που μπορεί να σου συμβεί!

Η εκδήλωση απευθύνεται σε παιδιά ηλικίας από 7 ετών. Απαραίτητη η δήλωση συμμετοχής (έναρξη δηλώσεων: 8 Ιουνίου 2015). Είσοδος ελεύθερη.

ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ
Οι διακοπές του καλοκαιριού έχουν ξεκινήσει. Η μαμά κι ο μπαμπάς είναι στη δουλειά, κι ο Δημήτρης στο σπίτι μαζί με τη γιαγιά. Διακοπές στη βεράντα δεν είναι και το καλύτερο που μπορεί να συμβεί σε ένα εννιάχρονο αγόρι. Όμως ένα πρωινό ο Δημήτρης κάτι παρατηρεί στην απέναντι πολυκατοικία. Ένα κορίτσι με μακριά μαλλιά ποτίζει τις γλάστρες. Τότε είναι που το καλοκαίρι αλλάζει. Η βεράντα μοιάζει με το καλύτερο μέρος του κόσμου για να περάσει κάποιος τις διακοπές του, ενώ τα κορναρίσματα και η φασαρία ακούγονται πλέον σαν μουσική.


Σάββατο 27 Ιουνίου 2015
, στις 12.30 το μεσημέρι

Εκδήλωση με αφορμή τη σειρά βιβλίων ΔΙΑΚΟΠΕΣ ΜΕ ΤΑ ΣΤΡΟΥΜΦΑΚΙΑ, με τη μουσικοπαιδαγωγό Ευμορφία Μπαλιόγλου.

ΣΤΡΟΥΜΦΑΚΙΑ

Ελάτε να παίξουμε και να διασκεδάσουμε παρέα με τους αγαπημένους μας μικρούς μπλε ήρωες και να υποδεχτούμε χαρούμενα και δημιουργικά το καλοκαίρι που έφτασε! Μέσα από διάφορες δραστηριότητες, σχήματα, εικόνες, γράμματα, αριθμούς, χρώματα αλλά και μουσική τα παιδιά μαθαίνουν και κατανοούν βασικές έννοιες.

Η εκδήλωση απευθύνεται σε παιδιά ηλικίας 4-6 ετών. Απαραίτητη η δήλωση συμμετοχής (έναρξη δηλώσεων: 15 Ιουνίου 2015). Είσοδος ελεύθερη.

ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΗ ΣΕΙΡΑ
Με τα βιβλία της σειράς ΔΙΑΚΟΠΕΣ ΜΕ ΤΑ ΣΤΡΟΥΜΦΑΚΙΑ τα παιδιά περνούν στις καλοκαιρινές τους διακοπές ευχάριστες και δημιουργικές ώρες παρέα με τους αγαπημένους τους ήρωες.

****

Για περισσότερες πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής στις εκδηλώσεις, στα εργαστήρια και στα εκπαιδευτικά προγράμματα του ΟΞΥΓΟΝΟΥ που απευθύνονται σε παιδιά, μπορείτε να στείλετε e-mail στο info@oxygono-metaixmio.gr. Στο e-mail θα πρέπει να σημειώνονται το ονοματεπώνυμο και η ηλικία του παιδιού, τα στοιχεία επικοινωνίας του κηδεμόνα (ονοματεπώνυμο, επαγγελματική ιδιότητα, διεύθυνση, τηλέφωνο και e-mail), καθώς και ο τίτλος της εκδήλωσης την οποία επιθυμούν να παρακολουθήσουν.