ΔΕΝ ΞΥΠΝΑΤΕ ΕΥΚΟΛΑ; ΟΧΙ ΠΙΑ!

Το πρωινό ξύπνημα δυσκολεύει πολλούς ανθρώπους… Όμως με λίγα απλά βήματα, οργάνωση και αλλαγή συνηθειών μπορεί να σταματήσει πια να είναι πρόβλημα για σας!

prwino-xypnima

Μην πατάτε πατάτε το κουμπί της αναβολής!

Το να πατάτε διαρκώς την «αναβολή» στο ξυπνητήρι σας δεν κερδίζετε κάτι ουσιαστικό. Απλά καθυστερείτε το αναπόφευκτο ξύπνημα! Αυτά τα 20-30 λεπτά που χάνετε στη συγκεκριμένη διαδικασία δεν ευνοούν την ποιότητα του ύπνου σας, καθόλου.Και το μόνο που θα καταφέρετε στο τέλος είναι να τρέχετε να ετοιμαστείτε για να είστε στην ώρα σας στη δουλειά. Επίσης, χάνετε χρόνο από το να φάτε ένα πλούσιο πρωινό και να κάνετε ένα αναζωογονητικό ντουζ. 

Χαρίστε στον εαυτό σας μικρές στιγμές χαλάρωσης

Δώστε στον εαυτό σας χρόνο πίνοντας τον καφέ σας ή τρώγοντας το πρωινό σας και χαρίστε του λίγες μικρές στιγμές χαλάρωσης. Με αυτόν τον τρόπο, το σώμα σας προσαρμόζεται σιγά-σιγά στο πρωινό της ώρας. Έτσι, θα ξεκινήσετε τις υποχρεώσεις τις ημέρας σας με έναν πιο χαλαρό τρόπο και όχι σε κατάσταση πανικού!

Φτιάξτε μια λίστα από το προηγούμενο βράδυ

Ξαπλώνετε πτώμα στο κρεββάτι, ύστερα από μια δύσκολη και κουραστικλη ημέρα και αντί να χαλαρώσετε για να κοιμηθείτε σκέφτεστε και προσπαθείτε να κρατήσετε στο μυαλό σας ότι υποχρεώσεις έχετε για την επόμενη ημέρα. Λάθος! Το μόνο που θα καταφέρετε είναι να προσθέσετε άγχος στον εαυτό σας. Αντί αυτού, λοιπόν, κάντε κάτι απλό -πλην όμως πολύτιμο: φτιάξτε μια λίστα! Αν καταγράφετε τις υποχρεώσεις σας για την αυριανή ημέρα σε ένα κομμάτι χαρτί, είναι σίγουρο πως το βράδυ, όταν θα πέσετε στο κρεβάτι σας δεν θα απασχολείτε το μυαλό με τίποτα τέτοιο και θα έχετε πιο ποιοτικό ύπνο.

Ετοιμάστε τα πράγματά σας από βραδύς

Ένα ακόμη εμπόδιο για το ήρεμο πρωινό σας ξεκίνημα είναι το ότι τρέχετε να ετοιμάσετε όλα τα πράγματά σας μέσα σε πέντε λεπτά. Το καλύτερο που μπορείτε να κάνετε, είναι να ετοιμάσετε από το προηγούμενο βράδυ αυτά που μπορείτε, όπως την τσάντα με το laptop σας για το γραφείο, τα ρούχα που θα φορέσετε, το κολατσιό σας και οτιδήποτε άλλο θα χρειαστείτε κατά τη διάρκεια της μέρας σας.

Και μη ξεχνάτε…. πάντα η ημέρα ξεκινάει καλύτερα με ένα χαμόγελο!