ΓΥΝΑΙΚΕΙΟΣ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΜΟΣ: ΑΛΗΘΕΙΑ Η’ ΜΥΘΟΣ;

Όλοι οι μύθοι γύρω από τη γυναίκα σιγά-σιγά καταρρίπτονται. Η σημερινή εργαζόμενη είναι πλέον ικανή για τα πάντα. Απόρθητα κάστρα των ανδρών είναι πλέον στα χέρια δυναμικών γυναικείων προσωπικοτήτων.

WOMEN'S COMPETITION

Συνδυάζοντας τριπλό ρόλο, η μητέρα-γυναίκα-εργαζόμενη προστατεύει τα παιδιά της και δεν φοβάται τον επαγγελματικό ανταγωνισμό. Η δύναμη της φύσης γίνεται ένα με τη μητέρα εργαζόμενη και όλα γίνονται δυνατά. Ο χρόνος κατακτάται και γίνεται εργαλείο για την ολοκλήρωση των στόχων. Έχοντας στο πλευρό της, τη δύναμη που αντλεί από την οικογένειά της είναι ικανή να οργανώσει το πρόγραμμά της σωστά, έτσι ώστε, να μην επισκιάζει κανέναν από τους ρόλους της. Η επιτυχημένη επαγγελματικά γίνεται και καλή σύζυγος και μητέρα χωρίς αντιπαλότητες και ακραίες καταστάσεις.

Οι γυναίκες από την άλλη, φαίνεται να υποστηρίζονται μεταξύ τους και να βοηθά η μία την άλλη, αρκεί να μην εισχωρεί η μία στο χώρο της άλλης. Ο γυναικείος ανταγωνισμός είναι ένα ζήτημα, το οποίο ταλανίζει από καιρό το γυναικείο μυαλό. Όπως έχουμε κατά νου, ο επαγγελματικός ανταγωνισμός υφίσταται και θα υφίσταται για αρκετά χρόνια ακόμη. Δεν είναι λίγες οι φορές στις οποίες ο ανταγωνισμός φαίνεται να αποτελεί το έναυσμα για την καλυτέρευση του εργαζόμενου και ταυτόχρονα της δουλειάς. Οι γυναίκες, στην προσπάθειά τους να κάνουν τα πάντα, για να ανελιχθούν στη δουλειά τους, είναι ικανές να μετατραπούν σε “σκύλες” και να μην υπολογίζουν κανέναν, μέχρις ότου πετύχουν τον στόχο τους. Αυτή όμως, δεν παύει να είναι η αρνητική πλευρά της γυναίκας – καριέρας.

Συμβουλή; ‘’Ζεις αληθινά όταν και μόνον όταν δεν ανταγωνίζεσαι με κανένα, σε καμιά από τις επιδιώξεις σου’’.
Nassim Nicholas Taleb

Πηγή: post4life