ΓΥΜΝΑΣΤΕΙΤΕ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟ ΜΩΡΟ ΣΑΣ

Νομίζετε ότι τώρα με το μωράκι σας δεν έχετε χρόνο για τίποτα; Σταματήσατε να κάνετε πράγματα που σας ευχαριστούν γιατί θεωρείτε ότι με το μωρό δεν προλαβαίνετε; Αν ανάμεσα σε αυτά είναι και η γυμναστική, τότε υπάρχει τρόπος και να γυμναστείτε και να είστε μαζί με το αγγελούδι σας!

babyyoga

Σύμφωνα με την personal trainer Huvie Gately υπάρχουν μερικές βασικές ασκήσεις που μπορούν να δοκιμάσουν όλες οι μαμάδες. Με τις παρακάτω ασκήσεις θα γυμνάσετε το σώμα σας, ενώ παράλληλα θα περνάτε χρόνο μαζί με το μωρό σας. «Τα μωρά δε θέλουν τίποτε άλλο, παρά την αμέριστη προσοχή σας. Και αυτό ακριβώς θα πετύχετε με τις παρακάτω ασκήσεις» ανέφερε η ίδια στο Mother Nature Network.

Ασκήσεις για το κάτω μέρος του σώματος: Ενώ κρατάτε (ή έχετε δεμένο σε ειδικό μάρσιπο) στην αγκαλιά σας μπροστά από το στήθος το μωρό σας, μπορείτε να εκτελέσετε πολλές ασκήσεις για το κάτω μέρος του σώματος, όπως για παράδειγμα καθίσματα ή προβολές ποδιών.
Το «κλειδί» είναι να κρατάτε το μωρό σας κοντά στο κέντρο του σώματός σας και όχι στους γοφούς σας, όπως κάνουν οι περισσότερες μαμάδες. Με αυτόν τον τρόπο θα αποφύγετε το ενδεχόμενο τραυματισμών.

Push-ups:
 Βάλτε το μωρό σας να ξαπλώσει στο πάτωμα, επάνω σε ένα στρωματάκι και κάντε push-ups επάνω του, μετατρέποντας τη διαδικασία σε παιχνίδι τύπου «κούκου-τζα».

Sit-ups (ενδυνάμωση κοιλιακών): 
Ξαπλώστε στην πλάτη σας και βάλτε το μωρό σας επάνω στους μηρούς σας. Ένα νεογέννητο κατά πάσα πιθανότητα θα παραμείνει ακίνητο. Αν το μωρό σας είναι λίγο μεγαλύτερο και κινείται, ίσως θα είναι καλύτερο να το τοποθετήσετε μπρούμυτα επάνω στην κοιλιά σας με τα ποδαράκια και τα χεράκια του να «αγκαλιάζουν» το σώμα σας. Κάθε φορά που θα κάνετε έναν κοιλιακό θα παίζετε κάτι σαν «κούκου-τζα» μαζί του, διατηρώντας το ενδιαφέρον του, ενώ εσείς θα γυμνάζετε τους μύες σας.

Αεροβική: 
Πολλές νέες μαμάδες παραπονιούνται ότι δε μπορούν να πάνε στο γυμναστήριο, είτε γιατί δεν έχουν κάποιον να τους κρατήσει το παιδί ή γιατί τα γυμναστήρια δεν είναι κατάλληλα εξοπλισμένα για να πηγαίνουν εκεί με τα μωρά τους και να κάνουν τις ασκήσεις τους, χωρίς να ενοχλούν τους υπόλοιπους κάθε φορά που ενδέχεται να κλάψουν ή να χρειαστούν άλλαγμα.

Αυτό που δεν συνειδητοποιούν όμως οι περισσότερες, λέει η Gately, είναι ότι το καροτσάκι είναι εκεί και τις περιμένει να το πάρουν και να πάνε μια βόλτα για περπάτημα, γιατί όχι και για ελαφρύ τζόκινγκ. Θα κάνει καλό τόσο σε εσάς, που θα «ξεμουδιάσετε» το σώμα σας, αλλά και το μωρό σας θα πάρει «καθαρό αέρα».