ΓΙΑΤΙ Η ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΤΗΣ ΠΑΙΔΙΚΗΣ ΑΥΤΟΠΕΠΟΙΘΗΣΗΣ ΕΙΝΑΙ ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ!

Η ενίσχυση της αυτοπεποίθησης ενός παιδιού είναι πολύ σημαντική υπόθεση, γιατί θα του δώσει τα κατάλληλα εφόδια ώστε να γίνει μια υγιής και ισορροπημένη προσωπικότητα στο μέλλον…

παιδική αυτοπεποίθηση

Το πολυτιμότερο δώρο που μπορείτε να χαρίσετε στο παιδί σας ως γονιός είναι η αυτοπεποίθηση. Τα παιδιά που αγαπούν και σέβονται τον εαυτό τους οικοδομούν μια υγιή προσωπικότητα. Ενισχύετε την αυτοπεποίθηση του παιδιού σας, περνώντας μαζί του τον ελεύθερο χρόνο σας, παίζοντας, διαβάζοντας, κουβεντιάζοντας. Με αυτόν τον τρόπο θα το βοηθήσετε να ανακαλύψει τον ίδιο του τον εαυτό και να τον αγαπήσει. Η επιτυχία ακολουθεί πάντα τους ανθρώπους που έχουν μάθει να αγαπούν τον εαυτό τους.

Η ευτυχία όμως είναι πολυτιμότερη από την επιτυχία. Βοηθώντας το παιδί να αποκτήσει την αυτοεκτίμηση που χρειάζεται για να αντιμετωπίσει την αποτυχία, την απώλεια, τη ντροπή, τη δυσκολία, την ήττα, του προσφέρετε κάτι σημαντικότερο από την πρωτιά ή τη διάκριση. Το παιδί αποκτά εσωτερική ασφάλεια και έτσι μπορεί να διαχειρίζεται σωστά τα συναισθήματα του μέσα στο περιβάλλον στο οποίο ζει.

Βοηθήστε το παιδί να καταλάβει τα συναισθήματα του και να αποκτήσει μεγαλύτερη αυτονομία (ελευθερία) στη ζωή του. Συζητώντας για τα συναισθήματα, το παιδί μαθαίνει ότι είναι φυσικό μερικές φορές να αισθάνεται λύπη, θυμό ή φόβο. Όσο ενισχύεται η ανεκτικότητα του παιδιού σε δυσάρεστες καταστάσεις, τόσο πιο ελεύθερο νιώθει να απολαύσει τη ζωή, τοσο πιο μεγάλη εμπιστοσύνη έχει στον εαυτό του και στις ικανότητές του και τόσο πιο ευτυχισμένο γίνεται.