ΓΑΛΑΚΤΟΦΕΤΕΣ ΟΙ ΣΠΙΤΙΚΕΣ!!!
Η Όλγα Πολυδώρου μάς συστήνεται και μάς προτείνει σπιτικές γαλακτοφέτες για τα παιδιά μας!
Γεια σας, είμαι η Όλγα και είμαι μαμά 3 μικρών παιδιών. Λατρεύω τη μαγειρική και τη ζαχαροπλαστική και όπως κάθε γονιός, κύριο μέλημά μου είναι η σωστή και ισορροπημένη διατροφή των παιδιών μου, αλλά και όλων των φίλων μου, που μου κάνουν την τιμή και επισκέπτονται συχνά το σπίτι μου.
Λοιπόν, μέσα από αυτήν τη στήλη, θα μοιραστώ μαζί σας συνταγές καθημερινές, ιδιαίτερα γρήγορες, πετυχημένες και ιδανικές για τους μικρούς μας καθημερινούς ήρωες, που οι απαιτήσεις τους πλέον έχουν μεγαλώσει. Αλλά και συνταγές που θα σε εκπλήξουν για τη νοστιμιά τους και σίγουρα θα αποτελέσουν την αιτία στο να ακούσετε πολύ καλά λόγια σε ένα τραπέζι, σε ένα μπουφέ που θα έχετε μόνες σας ετοιμάσει σε κάποια γενέθλια ή κάποια οικογενειακή γιορτή.
Από τότε που έγινα μητέρα και τα παιδιά μου μεγάλωσαν και άρχισαν να μου ζητούν να πάρουν ό,τι βλέπουν στο super market, προσπάθησα να βρω τις συνταγές αυτών που τους αρέσουν να καταναλώνουν. Είτε κοιτούσα τα συστατικά που έγραφαν πάνω στη συσκευασία του προϊόντος και προσπαθούσα να την φτιάξω και εγώ στο σπίτι μου, είτε έψαχνα να βρω κάποια συνταγή μέσα στο διαδίκτυο που να έρχεται πολύ κοντά με αυτό που ήθελα να φτιάξω.
Έτσι λοιπόν, με αφορμή την μεγάλη αγάπη που έχουν τα παιδιά μου για τις γαλακτοφέτες σας παρουσιάζω με μεγάλη χαρά την παρακάτω συνταγή, που πιστέψτε με δεν έχουν να ζηλέψουν ΤΙΠΟΤΑ από τις αγοραστές, Τα παιδιά μου και οι φίλοι τους μάλιστα μου ανέφεραν ότι είναι καλύτερες και από αυτές που αγοράζουμε!
Γαλακτοφέτες οι σπιτικές!!!!
Παντεσπάνι:
150 γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις,
6 κουταλιές σούπας ζάχαρη
4 αυγά
70 γρ βιταμ
3 κουταλιές σούπας κακάο( εγώ έβαλα καουτονικ)
2 βανίλιες
1 μπεικιν
Για την κρέμα:
500 κρέμα γάλακτος
3 κουταλιές σούπας μέλη (όχι ανθόμελο)
1 βανίλια
τρίμμα λεμονιού
Εκτέλεση:
Χτυπάτε τα αυγά με τη ζάχαρη 5 λεπτά κ μετά ρίχνετε σιγά σιγά όλα τα υλικά. Βάζετε το μείγμα σε ταψί αντικολλητικό, αφού πρώτα το έχετε βουτυρώσει και το ψήνετε στους 150 βαθμούς στον αέρα για 25 με 30 λεπτά περίπου.
To βγάζετε και τo αφήνετε να κρυώσει
Χτυπάτε την κρέμα γάλακτος να αφρατέψει. Μετά ρίχνετε το μέλι, μετά τη βανίλια και τέλος το τρίμμα λεμονιού.
Αφού έχει κρυώσει το παντεσπάνι το κόβετε στη μέση και βάζετε ανάμεσά του την κρέμα!
Το κόβετε σε κομμάτια και είναι έτοιμες για κατανάλωση!
Πιστέψτε με είναι καλύτερες και από τις αγοραστές!!!
Και φυσικά ξέρετε πλέον τι τρώνε τα παιδιά σας!
Καλή επιτυχία!!
Επιμέλεια: Πολυδώρου Όλγα, Το Όμορφο Κουζινάκι