ΑΛΜΥΡΗ ΚΟΛΟΚΥΘΟΠΙΤΑ

Λαχταριστή αλμυρή κολοκυθόπιτα από την Όλγα Πολυδώρου και Το Όμορφο Κουζινάκι της

κολοκυθόπιτα2

Υλικά για το φύλλο
5 κούπες αλεύρι
1 κουτάκι σόδα αναψυκτικό
2 κουταλιές σούπας ξύδι
1 πρέζα αλάτι
1 φλιτζανάκι μικρο ελαιόλαδο

Εκτέλεση
Ανακατεύουμε όλα τα υλικά μας μαζί καλά, ζυμώνουμε αρκετά μέχρι να έχουμε μια μαλακή ζύμη, ίσως χρειαστείτε και άλλο αλεύρι, προσθέστε σιγά σιγά άλλες 2 χούφτες, θα πρέπει να μη κολλάει στα χέρια σας. Μόλις είναι έτοιμο το ζυμάρι μας, το χωρίζουμε σε 3 μέρη, 3 δηλαδή φύλλα, το ένα ας είναι πιο μικρο, είναι το φύλλο που θα μπει στη μέση.

Υλικά για τη γέμιση
1 κολοκύθι μεγάλο, το έχουμε κόψει στη μέση, έχουμε αφαιρέσει τα σπόρια από μέσα και με ένα μεγάλο κουτάλι το ξύνουμε όλο και μαζεύουμε σε ένα μπολ τη σάρκα του.
1/2 κιλό φέτα
4 αυγά
1/2 φλιτζάνι σιμιγδάλι ψιλό
Λίγο πιπέρι
1 πρέζα αλάτι

Εκτέλεση
Ανακατεύουμε όλα τα υλικά της γέμισης μαζί, το σιμιγδάλι το προσθέτουμε στο τέλος.
Ανοίγουμε με τον πλάστη μας 3 φύλλα, ένα βάζουμε κάτω, βάζουμε τη μισή γέμιση, βάζουμε το άλλο φύλλο, πάλι την υπόλοιπη γέμιση και τη σκεπάζουμε με το τρίτο μας φύλλο. Από πάνω το αλείφουμε με λίγο νερό και λάδι. Την χαράζουμε ελαφρά  την ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς στον αέρα για μια ώρα περίπου, να πάρει το ωραίο χρώμα της.

κολοκυθόπιτα3          κολοκυθόπιτα1

Καλή επιτυχία!