EGG-NOG: ΤΟ ΑΠΟΛΥΤΟ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΟ ΚΟΚΤΕΪΛ

Στην Ελλάδα δεν είναι πολύ διαδεδομένο, αλλά στις χώρες της Βόρειας Ευρώπης και της Αμερικής δεν νοούνται Χριστούγεννα και Πρωτοχρονιά χωρίς eggnog! Είναι ένα γευστικό κοκτέιλ με αυγά, γάλα και αλκοόλ, που θυμίζει στη γεύση baileys. Ετοιμάστε το αυτές τις γιορτές και εντυπωσιάστε τους καλεσμένους σας!

Μας κερνάει η Βάσια Πληθάκη

eggnog_thessmama

Υλικά
1/2 κουτί ζαχαρούχο γάλα
3 αυγά
1/4 litre κονιάκ ή ουίσκι
50 gr. ρούμι
1/2 φλιτζάνι ζάχαρη
200 gr. κρέμα γάλακτος
κανέλα σκόνη

Εκτέλεση
Χτυπάμε (με σύρμα ή στο μίξερ) τους κρόκους μέχρι να αφρίσουν. Προσθέτουμε τη ζάχαρη, το κονιάκ (ή ουίσκι) και το ρούμι και συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να ανακατευτούν καλά. Αφήνουμε για περίπου 1 ώρα σε δροσερό μέρος.
Μετά προσθέτω 1/2 κιλό γάλα (το οποίο αποτελείται από το ζαχαρούχο γάλα και το υπόλοιπο νερό), την κρέμα γάλακτος χτυπημένη και τα ασπράδια των αυγών χτυπημένα τελευταία σε σφικτή μαρέγκα.
Ανακατεύουμε απαλά με ένα κουτάλι να ομογενοποιηθούν τα υλικά, βάζουμε το ποτό σε μια κανάτα και το τοποθετούμε στο ψυγείο. Όσο περισσότερο μείνει στο ψυγείο, τόσο καλύτερα. Σερβίρεται κρύο, πασπαλισμένο με σκόνη κανέλας. Προαιρετικά, μπορούμε να τοποθετήσουμε σε μια άκρη του ποτηριού και ένα ξυλαράκι κανέλας.

Σημ.: Τα αυγά θα πρέπει να είναι είτε παστεριωμένα είτε πολύ φρέσκα, επειδή είναι ωμά.

Leave a comment