COOKIES ΜΕ ΤΡΙΑ ΕΙΔΗ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ

Γαλλική συνταγή, από τη Χριστίνα Σταυρίδου, για σοκολατένια cookies κόλαση! Ούτε στο έβδομο δεν σταματάς να τρως!!!

cookies με σοκολάτα

Υλικά (για 45 cookies)
350 γρ. αλεύρι
125 γρ. καστανή ζάχαρη και 125 γρ. άσπρη ζάχαρη
250 γρ. βούτυρο (όχι βιτάμ)
2 αυγά
300 γρ. δάκρυα σοκολάτας (μαύρη, άσπρη, γάλακτος)
1 κουτάλια γλυκού μπέικιν πάουντερ

Εκτέλεση
Αφήνουμε το βούτυρο εκτός ψυγείου πολλές ώρες για να γίνει αλοιφή.
Σε ένα μπολ βάζουμε το βούτυρο με την καστανή και άσπρη ζάχαρη. Ανακατεύουμε με ξύλινη κουτάλα μέχρι να ομογενοποιηθούν. Προσθέτουμε τα αυγά και ξανά ανακατεύουμε. Σε ένα μπολ βάζουμε το αλεύρι με το μπέικιν και κοσκινίζουμε το αλεύρι μέσα στο μείγμα του βουτύρου και συγχρόνως ανακατεύουμε. Μετά βάζουμε τα δάκρυα σοκολάτας στο μείγμα και ανακατεύουμε (μπορούμε αν θέλουμε να βάλουμε και σοκολάτα γάλακτος κομματάκια).
Με ένα κουταλάκι παίρνουμε από το μείγμα, το κάνουμε σχήμα καρυδιού και τα τοποθετούμε σε ταψί με λαδόκολλα, με κενό ανάμεσα γιατί θα φουσκώσουν.
Βάζουμε το ταψί σε φούρνο προθερμασμένο στους 180 βαθμούς και ψήνουμε μόνο για 10 λεπτά!!! Θέλουν παρακολούθηση και να πάρουν ίσα ίσα χρώμα (να μην ροδοκοκκινίσουν). Τα βγάζουμε από το ταψί με σπάτουλα γιατί τρίβονται.

Καλή όρεξη!!!