Ένα διαφορετικό και πεντανόστιμο sushi με μπέικον, τυρί και κιμά που σίγουρα θα σας ενθουσιάσει! Μπορείτε να το κάνετε είτε για κυρίως πιάτο, είτε και για μπουφέ!
Υλικά
1 σουπλά από μπαμπού ή κάτι παρόμοιο
7-8 μακρόστενες φέτες μπέικον
400 γρ. κιμά μοσχαρίσιο
σκόνη μπάρμπεκιου
αλάτι, πιπέρι
τυρί έμενταλ σε μπαστουνάκια (ή όποιο άλλο κίτρινο τυρί θέλετε)
σάλτσα BBQ
Εκτέλεση
Σε ένα μπολ βάζετε τον κιμά, προσθέτετε το αλάτι, το πιπέρι, τη σκόνη BBQ και ανακατεύετε καλά.
Απλώνετε το σουπλά και τοποθετείτε επάνω του τις φέτες μπέικον τη μια δίπλα στην άλλη. Στη συνέχεια απλώνετε πάνω στο μπέικον το κιμά, σε λεπτή στρώση, αφήνοντας από τη μια πλευρά 2-3 εκατοστά μπέικον ακάλυπτα (από κιμά). Το στρώνετε με το χέρι σας να έχει ομοιόμορφο πάχος παντού.
Στη συνέχεια τοποθετείτε τα μπαστουνάκια του έμενταλ, το ένα δίπλα στο άλλο σε ευθεία γραμμή (μία γραμμή μόνο) και αρχίστε να το τυλίγετε προσεκτικά. Θα πρέπει να έχει κυλινδρικό σχήμα και να είναι σχετικά «σφιχτό».
Το τοποθετείτε σε ταψάκι και το βάζετε στο φούρνο για 25′ στους 180 βαθμούς, αφού το έχετε κλείσει με καπάκι ή έστω αλουμινόχαρτο (μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και μικρή γάστρα). Στη συνέχεια το ανοίγετε και αλείφετε όλη την επιφάνεια του με τη σάλτσα BBQ, ώστε να γίνει σαν γλάσο από επάνω. Μαγειρεύετε για ακόμα 10′ και στη συνέχεια το αλείφετε ξανά με σάλτσα BBQ και το αφήνετε στο φούρνο για άλλα 5-10′.
Σερβίρετε σε μια πιατέλα. Μπορείτε να το συνοδέψετε με πατάτες φούρνου.