ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΤΕ ΜΟΝΟΙ ΣΑΣ ΤΡΙΣΔΙΑΣΤΑΤΕΣ ΜΠΟΓΙΕΣ!

Δημιουργήστε στη κουζίνα σας μοναδικές τρισδιάστατες μπογιές και φτιάξτε υπέροχες και εντυπωσιακές ζωγραφιές…. Είναι απολύτως φιλικές προς το παιδί, τόσο, που αν τις βαρεθείτε…. μπορείτε ακόμα και να τις φάτε!! Το μόνο σίγουρο είναι ότι τα παιδιά θα ξετρελαθούν!

Καλλιτεχνική επιμέλεια: Crafting Therapy by Evita

τρισδιάστατη μπογιά1 Puffy Paint

Υλικά που θα χρειαστείτε (για κάθε χρώμα)
1 κούπα αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
2 κουτ. σούπας αλάτι,
1 κούπα νερό
χρώμα ζαχαροπλαστικής (ή νερομπογιές),
μπουκαλάκια πλαστικά με στόμιο (όπως οι συσκευασίες για μουστάρδα)
χάρτινα πιατάκια ή χαρτόνι
φούρνος μικροκυμάτων

Εκτέλεση
Ανακατέψτε το αλεύρι, το αλάτι και το νερό μέχρι να γίνει ένα ομοιογενές μείγμα, χωρίς σβόλους. Χρησιμοποιήστε καλύτερα ράβδο, για πιο γρήγορο αποτέλεσμα. Στη συνέχεια προσθέστε το χρώμα της αρεσκείας σας και ανακατεψτε καλά μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά. Γεμίστε τα μπουκαλάκι με το μείγμα και το χρώμα σας είναι έτοιμο για χρήση!

Κάντε ό,τι σχέδιο θέλετε επάνω σε μια χάρτινη επιφάνεια, όπως χαρτόνι ή χάρτινα πιατάκια και ψήστε στο για 30” στο φούρνο μικροκυμάτων. Μόλις το βγάλετε από το φούρνο μικροκυμάτων θα έχετε μια πανέμορφη τρισδιάστατη ζωγραφιά!

Puffy_Paint       εργαστήριο με τρισδιάστατες μπογιές

Χρησιμοποιήσαμε την παραπάνω συνταγή για να ετοιμάσουμε τις τρισδιάστατες μπογιές στην αποκριάτικη εκδήλωση που διοργάνωσε το www.thessmama.gr στο ΦΙΞ in art, “Thessmama Masquerade – Ξε-δίνουμε για καλό σκοπό” για την υποστήριξη του Συλλόγου Φίλων Θεαγενείου – Κοινωνικό Ογκολογικό Ιατρείο. Τα παιδιά που βρέθηκαν κοντά μας και απασχολήθηκαν στο συγκεκριμένο εργαστήριο … απλά ξετρελάθηκαν!!!