ΧΟΙΡΙΝΕΣ ΜΠΡΙΖΟΛΕΣ ΣΤΟ ΦΟΥΡΝΟ

Χοιρινές μπριζόλες ζουμερές με πιπεριές, ντομάτες και κρεμμύδια για υπέροχη γεύση!

xoirines-mprizoles-zoumeres

Υλικά
4 χοιρινές μπριζόλες
1 ντομάτα μεγάλη
2 κρεμμύδια
1 κόκκινη & 1 πράσινη πιπεριά
ελαιόλαδο
μουστάρδα
2 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
1 κουταλιά ξύδι
1 ποτηράκι κόκκινο (ή λευκό) κρασί
αλάτι, πιπέρι, ρίγανη

Εκτέλεση

Από το προηγούμενο βράδυ, φτιάχνουμε μια μαρινάδα με το ελαιόλαδο, τις 2 σκελίδες σκόρδο, το, αλάτι, τη ρίγανη, το πιπέρι, το ξύδι και 1 κουταλιά της σούπας μουστάρδα. Βουτάμε μέσα τις μπριζόλες και τις αφήνουμε όλη τη νύχτα στο ψυγείο να μαριναριστούν.

Την επόμενη μέρα, παίρνουμε ένα ταψί ή μεγάλο πυρέξ. Κόβουμε σε ροδέλες τα κρεμμύδια και τα τοποθετούμε στη βάση του ταψιού. Από πάνω, τοποθετούμε τις μπριζόλες. Κόβουμε σε ροδέλες και την ντομάτα και τις πιπεριές και τοποθετούμε πάνω σε κάθε μπριζόλα εναλλάξ από μια ροδέλα ντομάτα, πιπεριά κόκκινη, πιπεριά πράσινη.

Αφού έχουμε καλύψει τις μπριζόλες με τα λαχανικά μας, τις περιχύνουμε με λίγο λάδι, αλάτι και πιπέρι και τις βάζουμε στο φούρνο.

Ψήνουμε στους 180-200 μέχρι να ψηθούν τα λαχανικά, γύρω στα 40 λεπτά.

Προς το τέλος του ψησίματος, ρίχνουμε πάνω στις μπριζόλες ένα ποτηράκι κρασί για έξτρα γεύση.

 

Καλή επιτυχία!