ΤΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΓΕΜΙΣΤΑ ΘΡΑΨΑΛΑ

Νόστιμη συνταγή και για την περίοδο της νηστείας αλλά και για μετά!
Από την Όλγα Πολυδώρου και Το Όμορφο Κουζινάκι της

ΘΡΑΨΑΛΑ


Υλικά

  • 500 γρ. θράψαλα καθαρισμένα

  • 3/4 κούπας λάδι

  • 1 κρεμμύδι

  • 1/2 κούπα ρύζι καρολίνα

  • 1/2 κούπα μαϊντανό

  • 2 κόκκινες πιπεριές Φλωρίνης

  • 2 κουτ. σούπας κέτσαπ

  • 1/2 κούπα λευκό κρασί

  • 3 κουτ. σούπας λεμόνι

  • αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

Καθαρίζουμε καλά τα θράψαλα και χωρίζουμε το σώμα από τα πλοκάμια και τα πτερύγια. Ψιλοκόβουμε τα πλοκάμια από τα θράψαλα, τα πτερύγια, το κρεμμύδι και τις πιπεριές. Σε ένα τηγάνι σοτάρουμε πρώτα τα ψιλοκομμένα πλοκάμια και τα πτερύγια να βγάλουν όλα τα υγρά τους, ύστερα βάζουμε το κρεμμύδι και συνεχίζουμε το σοτάρισμα μέχρι να γίνει το κρεμμύδι μας διάφανο στο τέλος προσθέτουμε τις πιπεριές, το αλάτι. το πιπέρι, το κέτσαπ και τέλος το ρύζι και ανακατεύουμε να τσιγαριστούν.

Παίρνουμε ένα ένα τα θράψαλά μας, τα γεμίζουμε με ένα μικρό κουταλάκι (προσοχή όχι μέχρι επάνω για τι θα μας σκάσουν στο ψήσιμο), τα κλείνουμε με οδοντογλυφίδες και τα τρυπάμε σε διάφορα σημεία στο σώμα τους με μία οδοντογλυφίδα. Τα αραδιάζουμε σε ένα πυρέξ και ρίχουμε από πάνω τους το λεμόνι και το λευκό κρασί. Τα ψήνουμε στους 180 για μισή ώρα περίπου σκεπασμένα με αλουμινόχαρτο στην αρχή και μετά τα ξεσκαπάζουμε και τα ψήνουμε περίπου άλλη μισή ώρα.

Καλή επιτυχία!