ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΤΗΣ ΠΑΙΔΙΚΗΣ ΠΟΡΝΟΓΡΑΦΙΑΣ

Πραγματοποιήθηκε στα γραφεία της Europol στη Χάγη, η ετήσια γενική τακτική συνέλευση του INHOPE με εκπροσώπους από όλες τις γραμμές που δέχονται καταγγελίες για ιστοσελίδες με υλικό παιδικής σεξουαλικής κακοποίησης του διαδικτύου. Οι εκπρόσωποι των ανοικτών γραμμών καταγγελίας, μεταξύ των οποίων και ο εκπρόσωπος της Ελληνικής Ανοικτής Γραμμής SafeLine, είχαν τη δυνατότητα επίσης να συμμετάσχουν στην ετήσια συνάντηση των εκπροσώπων της αστυνομίας σε ευρωπαϊκό επίπεδο.

child_pornography

Ειδικότερα, η Europol σε συνεργασία με τον οργανισμό INHOPE διοργάνωσαν μια συνάντηση με θέμα την ενημέρωση, την πρόληψη και την αντιμετώπιση του φαινομένου της διακίνησης παιδικού πορνογραφικού υλικού μέσω του διαδικτύου. Πάνω από 130 ειδικοί από περίπου 50 διαφορετικές χώρες μπόρεσαν να ανταλλάξουν και να μοιραστούν απόψεις γύρω από τα εργαλεία και τους μηχανισμούς που διαθέτουν προκειμένου να καταπολεμήσουν τη διακίνηση παράνομου περιεχόμενου στο διαδίκτυο αλλά και τον εντοπισμό των δραστών. Εκπρόσωποι από την αστυνομία, την εκπαίδευση, τη βιομηχανία του διαδικτύου, από ανεξάρτητους μη κερδοσκοπικούς οργανισμούς, προσπάθησαν να βρουν τους βέλτιστους τρόπους συνεργασίας μεταξύ τους για την πάταξη των εγκλημάτων σεξουαλικής εκμετάλλευσης των ανηλίκων.

Η αντιμετώπιση των προβλημάτων που σχετίζονται με τις εκάστοτε νομοθεσίες των κρατών, η διαρκής εκπαίδευση των ανθρώπων που βρίσκονται σε καίριες θέσεις όπως οι αστυνομικοί, οι αναλυτές περιεχομένου, οι δικαστικοί, καθώς και η ενίσχυση της διαδικασίας “Notice & Takedown” (γνωστοποίησης και απομάκρυνσης) του παράνομου περιεχομένου από το διαδίκτυο ήταν τα σημαντικότερα θέματα που συζητήθηκαν κατά τη διάρκεια της συνάντησης.

Leave a comment