ΡΟΞ ΜΕ ΣΦΟΛΙΑΤΑ

Ροξ με σφολιάτα! Το αγαπημένο μας γλυκάκι … πιο εύκολα!
Τον τρόπο μάς δείχνει η Όλγα Πολυδώρου από το Όμορφο Κουζινάκι της!

ΡΟΞΑΚΙΑ

Υλικά

1 κιλό σφολιάτα
1 κρόκος αυγού για άλειμμα
4 κουταλιές σούπας φρυγανιά τριμμένη
1 1/2 κούπα τσαγιού καρύδια ψιλοκομμένα
2 κουταλιές σούπας ζάχαρη
1 κουταλιά σούπας κακάο
2 κουταλάκια γλυκού κανέλα
1/4 κουταλάκι γλυκού γαρίφαλο
2 αυγά
1/4 κουταλάκι γλυκού σόδα διαλυμένη σε 2 κουταλιές σούπας κονιάκ (προσοχή φουσκώνει)

Σιρόπι

3 1/2 κούπες ζάχαρη
1/2 κούπες γλυκόζη
2 1/2 κούπες νερό

Εκτέλεση

Ανακατεύουμε μαζί όλα τα υλικά για τη γέμιση. Το μείγμα πρέπει να είναι σφικτό.
Τη ζύμη την ανοίγουμε σε φύλλο λεπτό και με ένα κούπ πάτ κόβουμε στρογγυλά διαμέτρου 5 εκ. Μετά κόβουμε στο κέντρο, με ένα μικρότερο κούπ πάτ, ένα πιο μικρό κύκλο για να βάλουμε τη γέμιση.
Σε κάθε στεφάνι βάζουμε 1 κουταλάκι γλυκού γεμάτο γέμιση.
Έπειτα, βρέχουμε με λίγο νερό τη σφολιάτα για να κολλήσει με τη γέμιση. Πιέζουμε ελαφρά να ακουμπήσει πάνω στη γέμιση και να κλείσει καλά. Βάζουμε τα ρόξ σε ένα ταψί τα αλείφουμε με τον κρόκο και τα ψήνουμε στους 200 βαθμούς για 20 – 25 λεπτά στις αντιστάσεις.
Μέχρι να ψηθούν ετοιμάζουμε το σιρόπι. Βράζουμε 
όλα μαζί τα υλικά για το σιρόπι για 5 λεπτά. Μόλις βγουν από το φούρνο τα σιροπιάζουμε, έτσι όπως είναι ζεστά. Μη τα σκεπάσετε γιατί θα μαλακώσουν.

Καλή επιτυχία!

ροξ