ΕΥΚΟΛΑ ΣΠΙΤΙΚΑ ΠΤΙ ΦΟΥΡ

Τα ωραιότερα και πιο εύκολα σπιτικά πτι φουρ … από την Όλγα Πολυδώρου και το Όμορφο Κουζινάκι της!

πτι-φουρ

Υλικά
300 γρ. βιτάμ
150 γρ. άχνη ζάχαρη
2 αυγά
1 τεμ. βανίλια σκόνη
2 κουταλιές σούπας μέλι
500 γρ. αλεύρι μπλε Αλλατίνη
1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ
Μαρμελάδα βερίκοκο
250 γρ. κουβερτούρα

*για την επικάλυψη φιλέ αμυγδάλου ή τρούφα

Εκτέλεση

Χτυπάμε στο μίξερ το βιτάμ μαζί με την άχνη ζάχαρη. Ρίχνουμε στη συνέχεια τα αυγά, τη βανίλια και το μέλι. Στο τέλος προσθέτουμε το αλεύρι και το μπέικιν και ανακατεύουμε καλά. Βάζουμε το μείγμα μας σε κορνέ με μεγάλο στόμιο.

Βγάζουμε τα μπισκοτάκια πάνω σε λαδόκολλα. Τα ψήνουμε στους 170 βαθμούς για 10-15 λεπτά. Μόλις ψηθούν, τα αφήνουμε να κρυώσουν. Τα κάνουμε ζευγαράκια και τα ενώνουμε βάζοντας ανάμεσά τους μαρμελάδα.

Λιώνουμε σε μπεν μαρί την κουβερτούρα και όπως είναι τα πτι φουρ μας τα βουτάμε από τη μια πλευρά μέσα στη λιωμένη κουβερτούρα μας. Στο τέλος ρίχνουμε φιλέ αμυγδάλου ή τρούφα πάνω στη μεριά που έχουνε τη σοκολάτα!!!

Εναλλακτικά μπορούμε να τα γεμίσουμε με μερέντα!! Διατηρούνται πολύ καιρό μέσα σε μεταλλικό κουτί.

Καλή επιτυχία!!!