ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΕΣ ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ 5-8 ΕΤΩΝ (ΟΚΤΩΒΡΙΟΣ) – ΣΧΕΔΙΑ ΣΤΗ ΠΟΛΗ

Οι «Δημιουργικές διαδρομές» θα συνεχιστούν και τη φετινή χρονιά με ανανεωμένα προγράμματα για παιδιά 5 – 8 ετών.

Κάθε Σάββατο πρωί, 11:00–13:00, στο χώρο της Σχεδίας, θα πραγματοποιείται ένα διαφορετικό πρόγραμμα από τους εθελοντές παιδαγωγούς της ομάδας.

Βασιζόμαστε στις αρχές της βιωματικής μάθησης και με «όχημα» τις τέχνες και το εκπαιδευτικό συνεργατικό παιχνίδι,  θα προσεγγίσουμε με τους μικρούς μας φίλους ποικίλα ενδιαφέροντα θέματα.

Σας περιμένουμε λοιπόν γονείς και παιδιά για να συν-ταξιδέψουμε!!

 sxedia_oktober

Σάββατο 3 Οκτωβρίου, ώρες 11:00 – 13:00

«Χαίρομαι – λυπάμαι, θυμώνω-συγχωρώ!!», εργαστήριο συναισθημάτων

Υποδεχόμαστε το φθινόπωρο και τη νέα σχολική χρονιά με ένα ξεχωριστό εργαστήριο! Κάθε μέρα τα συναισθήματά μας μπλέκονται σαν κουβαράκι και δεν ξέρουμε πώς να το ξεμπερδέψουμε! Ας ανακαλύψουμε παρέα τον υπέροχο κόσμο των δικών μας συναισθημάτων.

Σάββατο 10 Οκτωβρίου, ώρες 11:00 – 13:00

«Μια μέρα με τον Λεονάρντο ντα Βίντσι», εργαστήριο μάθησης και δημιουργίας

Κάθε μήνα θα ταξιδεύουμε στο χρόνο και θα γνωρίζουμε σπουδαίους ανθρώπους, εφευρέτες και επιστήμονες που με το ανήσυχο πνεύμα τους άλλαξαν τον κόσμο. Ας ξεκινήσουμε από το εργαστήριο του Λεονάρντο ντα Βίντσι για να ανακαλύψουμε τον συναρπαστικό κόσμο του μεγάλου ζωγράφου, γλύπτη, μηχανικού, εφευρέτη και επιστήμονα, να φτιάξουμε παρέα τις παράξενες ιπτάμενες μηχανές του και να εμπνευστούμε από τους πίνακες του.

Σάββατο 17 Οκτωβρίου, ώρες 11:00 – 13:00

«Μια γραμμή που βγήκε για περίπατο…», εργαστήρι ζωγραφικής – μαθαίνοντας  τον Πάουλ Κλέε

Ο διάσημος ζωγράφος ήθελε τα έργα του να δείχνουν απλά σαν να τα είχε κάνει ένα παιδί. Έτσι κι εμείς θα προσπαθήσουμε να γνωρίσουμε την τεχνοτροπία του, να πειραματιστούμε με γραμμές, χρώματα και σκιές για να φτιάξουμε τους δικούς μας πίνακες, εμπνευσμένοι από τα έργα του.

Σάββατο 24 Οκτωβρίου, ώρες 11:00 – 13:00

«Παιχνίδια παντός καιρού!»

Είστε έτοιμοι για ένα πρωινό παιχνιδιού; Θα απολαύσουμε παιχνίδια κίνησης, γρίφων και φαντασίας, θα ιδρώσουμε λιγάκι, θα δοκιμάσουμε τις δυνάμεις μας και πάνω απ’ όλα θα διασκεδάσουμε. Επιμέλεια εργαστηρίου: Νίκος Λειβαδιώτης.

Σάββατο 31 Οκτωβρίου, ώρες 11:00 – 13:00

«Ο καθηγητής Πειραματίξ ξανάρχεται», εργαστήριο πειραμάτων

Μετά την επιτυχία του περσινού μας εργαστηρίου ο καθηγητής Πειραματίξ ξανάρχεται για να μας δείξει πρωτότυπα πειράματα φυσικής και χημείας.

 

  • Χρήσιμες πληροφορίες για τις «Δημιουργικές διαδρομές»

* Προσφέρουμε στους μικρούς μας φίλους υγιεινό δεκατιανό.

* Συνδρομή υποστήριξης για κάθε πρόγραμμα: 5 €

* Δηλώστε συμμετοχή: 6978 383064 & 2310 236 344,  ώρες 17:00-20:00

* Τα εκπαιδευτικά προγράμματα υλοποιούν εθελοντές παιδαγωγοί της «Σχεδίας στην πόλη». Η συνδρομή σας διατίθεται στην υποστήριξη των εθελοντικών μας προγραμμάτων για παιδιά με ιδιαίτερες δυσκολίες σε συνεργασία με φορείς και οργανώσεις της πόλης μας.

Leave a comment