ΤΕΛΟΣ ΤΑ ΔΑΚΡΥΑ!

Δακρύζω κάθε φορά που καθαρίζω κρεμμύδι. Τι μπορώ να κάνω;

cutting-an-onion

Υπάρχει τρόπος. Και όχι ένας, αλλά αρκετοί!

> Δοκιμάστε να καθαρίσετε το κρεμμύδι κάτω από κρύο νερό. Οι ουσίες που περιέχει το κρεμμύδι, οι οποίες μας προκαλούν δάκρυα, δεσμεύονται από το υγρό και δεν απελευθερώνονται.

> Βάλτε το κρεμμύδι για λίγο στην κατάψυξη ή σε μπολάκι με παγάκια πριν το καθαρίσετε.

> Πριν αρχίσετε τη διαδικασία του κοψίματος ζεματίστε το κρεμμύδι σε βραστό νερό για λίγα δευτερόλεπτα.

> Βουτήξτε το κρεμμύδι για 5-10 λεπτά σε ένα μπολ με ξύδι πριν το καθαρίσετε.

>  Τρίψτε τη λάμα του μαχαιριού με ψίχα ψωμιού.