ΤΕΛΟΣ Η ΣΚΟΥΡΙΑ ΣΤΑ ΜΑΓΕΙΡΙΚΑ ΣΚΕΥΗ!

Έχουν σκουριάσει οι κατσαρόλες σου και άλλα μεταλλικά αντικείμενα και δεν ξέρεις τι να κάνεις; Τρίβεις και ξανατρίβεις, αλλά η σκουριά δεν υποχωρεί; Άνοιξε το ντουλάπι σου … και το πρόβλημα λύθηκε!

μαγειρικα σκευη

Για να εξαφανίσεις τη σκουριά από τα μαγειρικά σκεύη:

Tip #1

Αν η κατσαρόλα ή το τηγάνι έχει σκουριάσει, βάλτο σε μια λεκάνη που περιέχει ¼ φλ. του τσαγιού αλάτι και ζεστό νερό.

Τρίψτο καλά με μια συρμάτινη βούρτσα ή ένα σύρμα, σκούπισε το και βάλε λίγο ελαιόλαδο στην επιφάνεια του σκεύους πριν το αποθηκεύσεις.

Προσοχή: Το σκεύος δεν θα πρέπει να είναι αντικολλητικό.

Tip #2

Ένας άλλος τρόπος για να καθαρίσεις τα σιδερένια σκεύη μαγειρικής είναι να χρησιμοποιήσεις μια ωμή πατάτα!

Για να καθαρίσεις τη σκουριά με μία πατάτα, κόψε την πατάτα σου στη μέση είτε οριζόντια είτε κάθετα, ανάλογα με το πόσο μεγάλη είναι η επιφάνεια που θέλεις να καθαρίσεις. Βούτηξε την πατάτα σου σε απορρυπαντικό για πιάτα ή σε μαγειρική σόδα και ξεκίνα αμέσως να τρίβεις τη σκουριασμένη περιοχή. Συνέχισε μέχρι να φύγει όλη η σκουριά, ξέπλυνε το αντικείμενό σου και στέγνωσέ το.