ΣΠΑΝΑΚΙ AU GRATIN

Εάν σας αρέσει το σπανάκι, αλλά έχετε βαρεθεί να το τρώτε μόνο ως σπανακόρυζο, σας προτείνουμε μια γευστική εναλλακτική πρόταση, ιδανική ακόμα και για μπουφέ. Απολαυστικός συνδυασμός τυριών με σπανάκι!

σπανάκι au gratin

Υλικά
1 κιλό σπανάκι φρέσκο (ή κατεψυγμένο πολύ πολύ καλά στραγγισμένο)
250 γρ. κρέμα γάλακτος
1 πακέτο φέτες του τοστ (μικρό)
250 γρ. τυρί regato
250 γρ. τυρί gouda
250 γρ. τυρί κεφαλογραβιέρα
250 γρ. μπέικον
1 κρεμμύδι (ή συνδυασμό ξερού και φρέσκου κρεμμυδιού)
άνηθο
γάλα για βούτηγμα
λίγο λάδι για το τσιγάρισμα

Εκτέλεση
Καθαρίζουμε και πλένουμε το σπανάκι. Το αφήνουμε σε ένα σουρωτήρι να φύγουν τα νερά του τελείως. Εάν το σπανάκι είναι κατεψυγμένο το αφήνουμε να στραγγίξει πάρα πολύ καλά.
Σε ένα βαθύ πιάτο ρίχνουμε το γάλα και περνάμε τις φέτες του τοστ. Κατόπιν τις στρώνουμε σε ένα πυρέξ.
Σε μία κατσαρόλα ρίχνουμε λίγο ελαιόλαδο και τσιγαρίζουμε το σπανάκι μαζί με το κρεμμύδι και τον άνηθο.
Αφού τσιγαριστεί, ρίχνουμε το μπέικον, αφήνουμε 2 λεπτά και σβήνουμε τη κουζίνα. Ρίχνουμε τα 500 γραμμάρια από τα τυριά ανακατεύοντας συνέχεια.
Κατεβάζουμε την κατσαρόλα από την κουζίνα και ρίχνουμε τη μισή κρέμα γάλακτος. Ανακατεύουμε απαλά.
Απλώνουμε το μίγμα στο πυρέξ και ρίχνουμε το υπόλοιπο τυρί και στο τέλος την κρέμα γάλακτος.
Ψήνουμε στους 200 βαθμούς, στον αέρα, για μισή ώρα.

Καλή επιτυχία!