ΣΟΚΟΛΑΤΕΝΙΟ ΓΛΥΚΟ ΨΥΓΕΙΟΥ ΜΕ ΜΠΙΣΚΟΤΑ

Ένα γλυκό μαμαδίστικο, αγαπημένο, σοκολατένιο και δροσερό! Η μαμά μου συνήθιζε να το λέει “τρελότουρτα” και κάθε φορά που ρώταγε τι γλυκό θέλετε να φτιάξω πεταγόμουν και φώναζα… “τρελότουρτα!!!”. Ιδανικό για να τελειώσει ένα γεύμα γιατί, παρά τη σοκολάτα, δεν είναι καθόλου βαρύ.

fridge_chocolate_cake

Υλικά
2 πακέτα μπισκότα τύπου πτι μπερ
1 γάλα εβαπορέ
1 κουτί (του εβαπορέ) νερό
250 γρ. βιτάμ
10 κ.σ. ζάχαρη
6 κ.σ. κάστερ πάουντερ
250 γρ. κουβερτούρα
100 γρ. αμύγδαλα φιλέ (μπορείτε αντί για αμύγδαλα να βάλετε καρύδια, αλλά θα γίνει πιο βαρύ στη γεύση)

1 κουτί φυτική σαντιγί 500 γρ.
1 κουταλιά άχνη ζάχαρη
τρίμματα ή τρούφα κουβερτούρας και φιλέ αμυγδάλου για το γαρνίρισμα

1 μεγάλο τετράγωνο τάπερ με καπάκι

Εκτέλεση
Σπάζουμε σε ένα μπολ σε μεγάλα κομμάτια τα μπισκότα και τα αφήνουμε στην άκρη.

Ετοιμάζουμε τη σοκολάτα: Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το γάλα εβαπορέ, το νερό, τη ζάχαρη, την κουβερτούρα σε κομμάτια και το βιτάμ και τα αφήνουμε, σε μέτρια θερμοκρασία, να λιώσουν και να ομοιογενοποιηθούν, ανακατεύοντας. Τελευταία ρίχνουμε το κάστερ πάουντερ, το οποίο το έχουμε διαλύσει σε λίγο γάλα που έχουμε κρατήσει. Το ανακατεύουμε μέχρι να πήξει. Μόλις πήξει το μείγμα, το αφήνουμε να κρυώσει.

Μόλις κρυώσει το μείγμα ρίχνουμε μέσα στην κατσαρόλα τα σπασμένα μπισκότα και τα αμύγδαλα φιλέ (ή καρύδια) και ανακατεύουμε καλά.

Απλώνουμε ομοιόμορφα το μείγμα σε ένα μεγάλο ορθογώνιο τάπερ ή σε ένα ταψί. Στρώνουμε με μια σπάτουλα.

Ετοιμάζουμε τη σαντιγί, χτυπώντας τη στο μίξερ, σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας, προσθέτοντας και μια κουταλιά ζάχαρη άχνη.

Γαρνίρουμε με το φιλέ αμυγδάλου και τα τρίμματα σοκολάτας και τοποθετούμε στο ψυγείο, αφού κλείσουμε το τάπερ με το καπάκι του ή καλύψουμε το ταψί με αλουμινόχαρτο, μέχρι να παγώσει καλά.

fridge_chocolate_cake_full


Extra Tip

Μπορείτε να τοποθετήσετε το μείγμα της σοκολάτας και από πάνω τη σαντιγί και σε ατομικά μπολάκια ή ποτήρια.

Καλή επιτυχία!

 

Leave a comment