ΣΟΚΟΛΑΤΑΚΙΑ ΜΕ ΦΛΟΥΔΕΣ ΜΑΝΤΑΡΙΝΙΟΥ

Ένα διαφορετικό, νόστιμο και πρωτότυπο σοκολατάκι με γεύση μανταρινιού! Αξίζει να τα δοκιμάσετε! Ιδανικό και για περιόδους νηστείας.

Μας γλυκαίνει η Χάιδω Καραϊλή

σοκολατάκια μανταρινιού_thessmama

Υλικά
φλούδες από 13 μανταρινια
2 φλιτζάνια του τσαγιού καρύδια ψιλοτριμμένα
1 φλιτζάνι του τσαγιού ζάχαρη
1 φλιτζάνι του τσαγιού φρυγανιά
3 πλάκες σοκολάτα κουβερτούρα
1 κουταλάκι του γλυκού ελαιόλαδο
τριμμένο καρύδι για διακόσμηση
χαρτάκια

Εκτέλεση

Πλένουμε πολύ καλά τα φρούτα, τα σκουπίζουμε και τα ξεφλουδίζουμε. Βάζουμε σ’ ένα κατσαρολάκι τις φλούδες των μανταρινιών και τις σκεπάζουμε με νερό. Τις βράζουμε για 15 περίπου λεπτά, τις σουρώνουμε και τις αλέθουμε στο μπλέντερ, μέχρι να γίνει πουρές. Κρατάμε το νερό που έβρασαν οι φλούδες, σε περίπτωση που χρειαστεί να αραιώσουμε το μείγμα, εάν αυτό γίνει πολύ πηχτό.

Ρίχνουμε στον πουρέ τη ζάχαρη, τη φρυγανιά και τα καρύδια και ανακατεύουμε να γίνουν ένα ομοιογενές μείγμα. Δοκιμάζουμε το μείγμα, μήπως χρειάζεται να προσθέσουμε κι άλλη ζάχαρη.

σοκολατάκια μανταρινιού3_thessmama

Ζυμώνουμε το μείγμα σε στρόγγυλο ή μακρόστενο σχήμα και το αφήνουμε στο ψυγείο να παγώσουν ολόκληρη τη νύχτα.

Την άλλη μέρα λιώνουμε σε μπεν μαρί την κουβερτούρα με 1 κουταλάκι του γλυκού ελαιόλαδο και βουτάμε ένα ένα τα μπαλάκια στη σοκολάτα, να καλυφθεί ολόκληρη η επιφάνεια.

Τα τοποθετούμε σε ένα ταψί με λαδόκολλα και διακοσμούμε από πάνω (όσο είναι ακόμα υγρή η σοκολάτα) με τριμμένο καρύδι.

σοκολατάκια μανταρινιού2_thessmama

Μόλις στεγνώσουν τα τοποθετούμε μέσα στα χαρτάκια. Τα διατηρούμε στο ψυγείο.

Καλή επιτυχία!