ΠΟΥΤΙΓΚΑ ΜΕ ΣΟΚΟΛΑΤΕΝΙΟ ΣΑΜΑΛΙ

 Πουτίγκα, σάμαλι και σοκολάτα… σημειώσατε Χ! Νόστιμος συνδυασμός αγαπημένων γλυκών…

Μας γλυκαίνει η Μαρία Τσιβρανίδου

σοκολατένιο σάμαλι πουτίγκα

 

Υλικά

Για το σοκολατένιο σάμαλι
2 φλ. σιμιγδάλι χοντρό
1/2 φλ. σιμιγδάλι ψιλό
6 κουτλ. της σούπας ζάχαρησοκολατένιο_σάμαλι_πουτίγκα
2 βανίλιες
4 κουτ. του γλυκού μπέικιν πάουντερ
5 κουτ. σούπας κακάο
2 φλ. ανθρακούχο νερό

Για την κρέμα
1,5 λιτρο γάλα φρέσκο
2 κρόκους αυγών
90 γρ. κορν φλάουρ
160 γρ. ζάχαρη
2 κουταλιες βούτυρο

Για το σιρόπι
2 φλ. νερό
2 φλ. ζάχαρη
1 βανίλια

 Εκτέλεση

Βάζουμε το γάλα σε μια κατσαρόλα να ζεσταθεί. Ανακατεύουμε τους κρόκους, το κορν φλάουρ και τη ζάχαρη σε ένα μπολ, μαζί με 1-2 κουταλιές κρύο γάλα, ώστε να ομογενοποιηθούν. Μόλις το γάλα ζεσταθεί, πριν βράσει, βάζουμε το μείγμα μέσα στο γάλα και ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να δέσει η κρέμα. Μόλις δέσει, την κατεβάζουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε το βούτυρο και ανακατεύουμε. Σκεπάζουμε με μια διάφανη μεμβράνη την επιφάνεια της κρέμας (για να μην πιάσει κρούστα) και την αφήνουμε να κρυώσει.

Ρίχνουμε όλα τα υλικά για το σιρόπι σε μια κατσαρόλα και τη βάζουμε σε μέτρια φωτιά. Βράζουμε το σιρόπι για 6-7 λεπτά (αφού αρχίσει να κοχλάζει) και αποσύρουμε από τη φωτιά. Το αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει.

Ανακατεύουμε πολύ καλά σε ένα μπολ τα σιμιγδάλια, τη ζάχαρη, το μπέικιν πάουντερ, το κακάο, τις βανίλιες και το ανθρακούχο νερό.
Αδειάζουμε το μείγμα σε ένα αντικολλητικό ταψάκι διαστάσεων 20×30 εκ. και το αφήνουμε για μισή ώρα να φουσκώσει λίγο το σιμιγδάλι. Αν θέλετε μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και πυρέξ αντί για ταψάκι.
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς και ψήνουμε για 25 λεπτά.
Βγάζουμε το σάμαλι από το φούρνο και το σιροπιάζουμε σιγά σιγά.
Το αφήνουμε να κρυώσει.

Αφού κρυώσει και το σάμαλι και η κρέμα, συναρμολογούμε το γλυκό τοποθετώντας την κρέμα επάνω στο σοκολατένιο σάμαλι και πασπαλίζουμε με κανέλα.

 

Καλή σας όρεξη!