ΜΥΤΙΛΗΝΙΟΙ ΚΕΦΤΕΔΕΣ ΜΕ ΟΥΖΟ

Κάθε τόπος έχει τις δικές του γεύσεις… Η Μυτιλήνη, με παράδοση το ούζο, δεν θα μπορούσε να μην έχει δώσει ένα παραδοσιακό πιάτο που μυρίζει … ούζο και δυόσμο!

keftedakia_me_ouzo

Υλικά

500 γρ.ανάμικτο κιμά

1/2 φρατζόλα μπαγιάτικο ψωμί βρεγμένο, στραγγισμένο

1 μεγάλο κρεμμύδι τριμμένο στον τρίφτη

2 αβγά

1 κουτ. γλυκού τριμμένο κύμινο

1 κουταλάκι του γλυκού ρίγανη

1 σφηνοπότηρο ούζο

1/3 ματσάκι φρέσκος δυόσμος

αλάτι, πιπέρι

αλεύρι για το αλεύρωμα

ελαιόλαδο για το τηγάνισμα

Εκτέλεση

Βγάζουμε την κόρα απ το ψωμί, το μουλιάζουμε σε νερό, στραγγίζουμε με τα χέρια μας πολύ καλά το ρίχνουμε σε μπολ. Εκεί θα ρίξουμε και τον κιμά και ανακατεύουμε καλά. Ρίχνουμε το τριμμένο κρεμμύδι, το ψιλοκομμένο δυόσμο, τα αυγά, το κύμινο, τη ρίγανη, το αλέτι, το πιπέρι, το ούζο, ανακατεύουμε καλά και ζυμώνουμε. Αφήνουμε για λίγο το μείγμα (περίπου 30 λεπτά) στο ψυγείο. Στη συνέχεια πλάθουμε κεφτεδάκια, αλευρώνουμε και τηγανίζουμε σε καυτό ελαιόλαδο.

Extra Tip
Αν σας αρέσει το σκόρδο, προσθέστε στο μείγμα και λίγο σκόρδο λιωμένο ή αποξηραμένο.