ΛΕΥΚΟ ΚΑΙ ΑΟΣΜΟ ΚΟΥΝΟΥΠΙΔΙ

Το να βράσεις κουνουπίδι είναι λίγο “μπελαλίδικο” όσον αφορά τη μυρωδιά που αφήνει στον χώρο, αλλά και το πως να διατηρήσεις το χρώμα του λευκό.

to-kounoupidi-

Για να μην μυρίζει το κουνουπίδι, όταν βράζει, ρίξτε στο νερό 1 κουταλάκι του γλυκού ξύδι ή μισό λεμόνι με τη φλούδα ή ένα κοτσανάκι σέλινο ή μια φέτα ψωμί ή ένα κρεμμύδι.

Βάλτε στο νερό, που βράζετε το κουνουπίδι, λίγο λεμόνι, για να παραμείνει άσπρο.  Εναλλακτικά, αφήστε το κουνουπίδι μέσα σε αλατισμένο νερό, για μια ώρα πριν το βράσετε.