ΚΕΪΚ ΜΕΡΕΝΤΑΣ ΣΕ 5′

Ένα ατομικό σπιτικό γλυκάκι σε χρόνο μηδέν για να αντιμετωπίσουμε τις ξαφνικές υπογλυκαιμίες! Δοκιμάστε το…

cake_merenda

Υλικά
¼ φλιτζανιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις
2 κουταλιές της σούπας σκόνη κακάο χωρίς ζάχαρη
¼ κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ
2 κουταλιές της σούπας κρυσταλλική ζάχαρη
⅛ κουταλάκι του γλυκού αλάτι
¼ φλιτζανιού + 1 κουταλιά της σούπας γάλα
2 κουταλιές της σούπας φυτικό λάδι
1 κουταλιά της σούπας μερέντα φουντουκιού

Εκτέλεση
Σε ένα μεσαίο μπολ, χτυπάμε ελαφρά μαζί τα ξηρά συστατικά.
Χτυπάμε μέσα το γάλα και φυτικό λάδι μέχρι όλα τα συστατικά να αναμειχθούν καλά και το μείγμα να γίνει μία μάζα.
Ρίχνουμε το μείγμα με μία κούπα ασφαλή για φούρνο μικροκυμάτων. Η δική μου χώραγε 400γρ. Θέλουμε αρκετό χώρο για να φουσκώσει.
Προσθέτουμε 1 κουταλιά της σούπας μερέντα φουντουκιού στη μέση του κουρκουτιού. Δεν χρειάζεται να την βυθίσετε προς τα μέσα αρκεί να την απλώσετε στην μέση.
Βάζουμε ένα χαρτί κουζίνας στην κορυφή της κούπας (αυτό για να πιάσει ότι μείγμα υπερχειλίσει από την κούπα).
Ψήνουμε στο φούρνο μικροκυμάτων για 70 δευτερόλεπτα σε υψηλή ισχύ.
Το αφαιρούμε προσεκτικά από το φούρνο μικροκυμάτων και απολαμβάνουμε.


Σημειώσεις

ΟΛΟΙ οι φούρνοι μικροκυμάτων είναι διαφορετικοί μεταξύ τους, επομένως, μπορεί να τα παραψήσετε, αν δεν είστε προσεκτικοί. Η συνταγή αφορά φούρνο μικροκυμάτων που είναι 950 watt και ψήθηκε στην 100% της ισχύος του για 70 δευτερόλεπτα.

Μπορείτε να παραλείψετε εντελώς την κουταλιά της σούπας μερέντας, αν θέλετε ή να βάλετε μία διαφορετική γέμιση της επιλογής σας (όπως φυστικοβούτυρο). Απλά κάνει το κέικ πιο υγρό, αλλά και το ίδιο το κέικ είναι αρκετά υγρό, χωρίς αυτό.

Αυτή η συνταγή είναι ειδικά για το φούρνο μικροκυμάτων. Δεν έχει δοκιμαστεί σε φούρνο.


Τη συνταγή τη βρήκαμε στο marymarycook.gr

Leave a comment