ΚΑΡΥΔΟΠΙΤΑ ΜΕ ΣΟΚΟΛΑΤΑ ΚΑΙ ΚΑΦΕ

Η αγαπημένη καρυδόπιτα όταν συναντήσει τη σοκολάτα … απογειώνεται!!
Μάς κερνάει ο Γιώργος Ταραμίγκος…

καρυδόπιτα με σοκολάτα και καφέ

Υλικά
3 αυγά
100 γρ καστανή ζάχαρη
140 γρ αλεύρι
60 γρ αμύγδαλο σε σκόνη
125 γρ βούτυρο λιωμένο (από αγελαδινό γάλα)
150 ml γάλα
200 γρ καρύδια τριμμένα
100 γρ κουβερτούρα 55%,λιωμένη σε μπεν μαρί
1 κουτ γλυκού μπέικιν πάουντερ

Για το σιρόπι
200 γρ καστανή ζάχαρη
200 ml νερό
80-100 ml καφέ espresso (διπλή δόση)

 

Εκτέλεση

Χτυπάμε τα αυγά με τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν. Ρίχνουμε το αμύγδαλο, το αλεύρι,το μπέικιν πάουντερ και το γάλα. Ανακατεύουμε καλά με μια σπάτουλα. Προσθέτουμε το βούτυρο,στη συνέχεια τη σοκολάτα και τέλος τα καρύδια, ανακατεύοντας συνεχώς. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 175 °C.

Αδειάζουμε το μείγμα σε μια βουτυρωμένη φόρμα του κέικ (25χ10 εκ). Ψήνουμε την καρυδόπιτα στο φούρνο για 40 λεπτά Αφήνουμε να κρυώσει καλά.

Για το σιρόπι

Σε μια κατσαρόλα βράζουμε για 5 λεπτά το νερό με τη ζάχαρη. Προσθέτουμε τον καφέ και ρίχνουμε το σιρόπι ζεστό πάνω στην κρύα καρυδόπιτα. Γαρνίρουμε με τριμμένο καρύδι.

Καλή επιτυχία!