ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΤΕ ΤΑ ΒΥΣΣΙΝΑ ΤΟΥ ΛΙΚΕΡ

Έχετε κάνει ένα υπέροχο λικέρ βύσσινο και δεν σας πάει η καρδιά να πετάξετε τα βύσσινα; Μην το κάνετε! Αξιοποιήστε τα, αφού βγάλτε πρώτα τα κουκούτσια, με διάφορους τρόπους κάνοντας νόστιμες παρασκευές!!

βύσσινα

Σοκολατάκια. Λιώστε κουβερτούρα, ανακατέψτε τα και φτιάξτε νόστιμα σοκολατάκια!

Black Forest. Φτιάξτε μια τούρτα μπλακ φόρεστ με τα βύσσινα που περίσσεψαν.

Παγωτό. Φτιάξτε παγωτό βανίλια και μόλις είναι έτοιμο για να το βάλετε σε τάπερ και μετά στην κατάψυξη, προσθέστε τα βύσσινα, ανακατέψτε με κουτάλι (για να μη λίωσουν) και έχετε έτοιμο ένα παγωτό βανίλια-βύσσινο.

Προσθέστε τα σε γλυκά, όπως π.χ. σε ένα κλασσικό μπράουνι μαζί με φουντούκια, σε κορμό ή σε μωσαϊκό ή προσθέστε τα στην επικάλυψη που θα κάνετε με σιρόπι ή ζελέ για το cheesecake.

Φάτε τα! Και αν βαριέστε να κάνετε κάτι από τα παραπάνω… απλά φάτε τα! Είναι νοστιμότατα έτσι “μεθυσμένα” που είναι…

 

Επιμέλεια άρθρου: Καραϊλή Πελαγία