ΑΝΑΛΥΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ: ΤΑ ΜΕΡΗ ΤΟΥ ΚΡΕΑΤΟΣ ΚΑΙ ΠΩΣ ΜΑΓΕΙΡΕΥΟΝΤΑΙ

Όσο καλές μαγείρισσες κι αν είμαστε, σίγουρα δεν μπορεί να ξέρουμε πώς μαγειρεύεται σωστά κάθε κομμάτι κρέατος από το μοσχαράκι, το χοιρινό, το αρνί και το κατσίκι. Μπορούμε να ρωτάμε κάθε φορά τον κρεοπώλη μας, αλλά επειδή αυτό δεν είναι πάντα εύκολο, συγκεντρώσαμε όλες τις πληροφορίες σε ένα άρθρο ώστε να ξέρουμε κάθε φορά με τι κομμάτι κρέατος μπορούμε να απολαύσουμε νόστιμα πιάτα!

Μοσχαρίσιο κρέας: Ποιος είναι ο κατάλληλος τρόπος για να μαγειρευτεί 

Ελιά (λαιμός): βραστό και όλα τα μαγειρευτά και νόστιμος κιμάς

Μπριζόλες (σπονδυλική στήλη): κάρβουνο, μαντέμι και αντικολλητικό τηγάνι

Σπάλα (ωμοπλάτη): μαγειρευτό και κοκκινιστό λεμονάτο

Κότσι (άκρη ποδιών): σούπα, βραστό και όλα τα μαγειρευτά

Ποντίκι (κότσι χωρίς κόκαλα): σούπα, βραστό και όλα τα μαγειρευτά

Οσομπούκο (κότσι κομμένο σε ροδέλες): στη γάστρα και όλα τα μαγειρευτά

Στήθος: νόστιμος κιμάς

Λάπα (κοιλιά): νόστιμος κιμάς

Σιδηρόδρομος (στηθοπλευρές): γιουβέτσι και βραστό

Κιλότο (μπούτι): κοκκινιστό και λεμονάτο στην κατσαρόλα

Νουά (μπούτι): ψητό κατσαρόλας

Στρόγγυλο (μπούτι): ψητό κατσαρόλας

Ουρά (μυς στο μπούτι): ψητό κατσαρόλας και κιμάς

Τρανς (μυς στο μπούτι): σνίτσελ και κιμάς

Κρέας από αρνί και κατσίκι: Ποια μέρη μαγειρεύονται και με ποιο τρόπο

Σπάλα: κατσαρόλα και στο φούρνο

Παϊδάκια: στη σχάρα και στα κάρβουνα

Μπούτι: κατσαρόλα και στο φούρνο

Χοιρινό κρέας: Οδηγίες για να το μαγειρέψετε σωστά

Σπάλα: στην κατσαρόλα και στη γάστρα

Κότσι: στο φούρνο, σε λαδόκολλα και στη γάστρα (το ψήσιμο στο φούρνο εξαρτάται από το βάρος του κρέατος, δηλαδή ένα κότσι ενός κιλού θέλει περίπου μία ώρα στο φούρνο, ενάμιση κιλού περίπου μιάμιση ώρα κτλ.)

Πανσέτα: ψήσιμο στα κάρβουνα

Μπούτι: ολόκληρο στο φούρνο

Ψαρονέφρι: μαγειρεύεται καλά με όλους τους τρόπους, κατσαρόλα και τηγάνι

Μπριζόλες: κάρβουνα και γκριλ

Μπριζόλες λαιμού: στα κάρβουνα

Σπαλομπριζόλες: στα κάρβουνα ή στο φούρνο (η ώρα για το ψήσιμο είναι σχετική και είναι ανάλογη του βάρους, π.χ. μια μπριζόλα 250 γρ. θέλει 12-15 λεπτά στο φούρνο)

Κόντρα μπριζόλες: αντικολλητικό τηγάνι

Leave a comment